Bahçeşehir'in çilesi büyük!

Bahçeşehir'in çilesi büyük!
İstanbul'da, 2008 yılında çıkan torba kanunla belediyeden mahalleye dönüştürülen Bahçeşehir sakinleri, yeniden ilçe olmak için imza kampanyası başlattı.

Şu an 4 farklı belediyeden hizmet aldıklarını söyleyen Bahçeşehirliler Derneği (BADER) Başkanı Uğur Barış Karabulut, “Bahçeşehir’de her bir mahallenin kendi yerel yönetimine ortalama uzaklığı 25 kilometreyi buluyor. Üstüne Mahmutbey gişelerine ücret ve 2 farklı belediye sınırından (Avcılar-Küçükçekmece) geçmek zorunda kalıyor. Bu durum 2008’de yaşama geçen yasanın en önemli gerekçesi olan ‘merkezden gönderilen kaynakların etkin, adil dağılımı ve kullanımı' maddesiyle örtüşmemektedir” dedi.


Yeniden ilçe olsun

BADER tarafından imzaya açılan metinde “Yasada öngörülen ilçe olma gerekliliğini sağlayan tüm koşullara sahip Bahçeşehir Belediyesi de ilçe olması gerekirken bu torba yasanın içine atılarak mahalleye dönüştürülmüştür. Bu haklı talebin geçerli olması adına sayın Cumhurbaşkanın kararı, TBMM’nin kanun maddesi ya da yasal hak olan bölge halkının referandum hakkının kullandırarak halka sorulmasının önünde hiçbir engel söz konusu değil. Bahçeşehir'in yeniden ilçe-belediye olmasını talep ediyoruz” denildi. İmza kampanyasını başlatan BADER’in Başkanı Uğur Barış Karabulut, Bahçeşehirlilerin sosyal, kültürel, ekonomik ve kent yaşamına dair birçok alanda kayba uğradığına dikkat çekti. Bahçeşehir, Bahçekent, Ispartakule, Şahintepe, Şamlar Köyü, Esenkent, Aşık Veysel, Koza, Orhan Gazi, Hadımköy mahallelerinin birleştirilerek yeniden ilçe olması isteyen Karabulut, “Bu mahallelerin coğrafi şartları ve demografik yapıları ile kent yaşamına dair talepleri ve sorunları birbirine benzerken Arnavutköy, Başakşehir, Esenyurt ve Avcılar olmak üzere 4 farklı belediyeden hizmet alıyoruz” diye konuştu.

ARİF ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.