Bak neler yaşıyoruz!

Bak neler yaşıyoruz!
Beyoğlu Belediyesi’nin Fetihtepe Mahallesi;'nde başlattığı kentsel dönüşüme tepkiler devam ediyor. Çadır kuran mahalleli bir kadının çocuklarını leğende yıkaması gündeme oturdu. Dilek Kaya isimli anne, “Evimizin içinde neler yaşadığımız fark edilmiyor yaşadıklarımı görülsün diye sokakta çocuğumu yıkadım" diye konuştu.

Kentsel dönüşüme karşı direnen Fetihtepe mahallesi sakinlerinden bazılarının evlerine yaklaşık bir aydır elektrik, su ve doğalgaz verilmiyor. Dönüşüm istemeyen mahalle sakini bir kadının, sokakta bir leğen içerisinde çocuğunu yıkadığı görüldü. Yaşadıkları mağduriyeti göstermek için leğende çocuğunu yıkayan Dilek Kaya, 40 gündür elektrik, su, doğalgaz ve internete ulaşamadıklarını belirtti. Suya erişemedikleri için bidonlarla camiden su taşıdıklarını belirten Kaya, "Bizim gibi birçok mağdur var. Yaşadıklarımızın görülmesi ve sesimizin duyulması için böyle bir şey yaptık. Evimizin içinde neler yaşadığımız fark edilmiyor yaşadıklarımı görülsün diye sokakta çocuğumu yıkadım" diye konuştu.

Terk etmeye zorluyorlar

Altyapı hizmetleri kesilen Fetihtepelilerin su ihtiyacını bidonlarla taşıdıkları sularla giderdiğini belirten Okmeydanı Çevre Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş ise “Yıkım için çoğunluğu saylayamadılar bu yüzden insanların elektiğini suyunu ve doğalgazını kesip burayı terk etmeye zorluyorlar. Buraların yaşanmaz hale gelmesine rağmen yurttaşlar imza atmamakta ısrarcı. Evi yıkılan yurttaşlar dışarıda kalmasın diye yıkılan binaların yerine çadır kuruldu, Halk taşıma suyla ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor” dedi.

Belediye açıklama yaptı

Fetihtepe Mahallesi'nden bazı vatandaşları kentsel dönüşüme karşı çıkması üzerine Beyoğlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, “Mahallemizde devam eden yenileme sürecini Belediyemiz ve mahalle sakinlerimiz dayanışmayla neticelendirip daha güvenli evlerimize en kısa sürede kavuşacağız. Kanuni zorunluluk olarak alt yapı hizmetleri kesintiye uğratılmıştır. Belediye olarak daima komşularımızın yanındayız” açıklaması yapımıştı. Aşıklamada, “Bu aşamada şu destekleri komşularımıza sağlıyoruz: Haziran ayı itibarıyla kira desteğini yüzde 30 artırdık, bin 500 TL olan kira desteği bin 950 TL, bin TL olan kira desteği bin 300 TL oldu. İhtiyaç duymaları halinde taşınanlara nakliye desteği veriyoruz. İhtiyaç sahiplerine sıcak yemek ikram ediyoruz. Öğrencilerimize sınav süreçleri tamamlanıncaya kadar eğitim, kütüphane ve yurt destegi sağlıyoruz. Fetihtepe Semt Konağı’ndaki banyo/duşlarımız mahalle sakinlerinin kullanımına açılmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.