Bakanlık Fikirtepe'ye ofis açıyor

Bakanlık Fikirtepe'ye ofis açıyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Fikirtepe'de TOKİ ve Emlak Konut tarafından kentsel dönüşüme başlayacaklarını açıklaması mağdurlar tarafından sevinçle karşılandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürü Yunus Emre Küçük de Fikirtepe'de bu hafta bilgilendirme ofislerinin kurulacağını belirterek, buradan vatandaşların süreçle ilgili detaylı bilgi alabileceklerini söyledi. 

Bakan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Fikirtepe'nin terkedilmiş bir yer olarak değil örnek bir şehircilik başarısı olarak anılması için devletin elini taşın altına koyduğunu belirterek, "Yol haritamızı artık belirledik ve ete kemiğe bürünecek şekliyle sürecimizi yürütüyoruz" açıklamasını yapmıştı. Fikirtepe'de yıllardır mağduriyet yaşadıklarını ifade eden sakinler ise  açıklamayı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.

"EN KISA ZAMANDA YAPILIP ARSA MALİKLERİNE TESLİM EDİLECEĞİNİ SÖYLEDİLER"

Fikirtepe mağdurlarından Engin Bayrak, "10-15 günden beri sosyal medya aracılığıyla sesimizi duyurmak için tüm arsa malikleriyle birlikte sesimizi duyurmak için ne gerekiyorsa yaptık. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız da arsa maliklerinin, vatandaşların 7-8 seneden beri mağdur olan komşularımızın durumlarına el attı. İnşallah yakında TOKİ aracılığıyla, Sayın Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız Murat Kurum aracılığıyla ve Sayın Cumhurbaşkanımız buranın en kısa zamanda yapılıp arsa maliklerine teslim edileceğini söylediler. Kimisi yeri sattı başka birine sattı, o gitti birine sattı müteahhit ortadan kayboldular. Böylelikle arsalarımızın kimin elinde olduğunu dahi bilen yok. Bazı arsa sahipleri yerlerinde oturuyorlar. 7-8 sene önce yapılan sözleşmelerle bekleyip duruyoruz, çok mağdur durumdayız" dedi.  Bir diğer mağdur olan ve hasarlı evi hala yıkılmayan Hasan Terzioğlu ise, "Devletimize teşekkür ediyoruz. Şu anda biz oturuyoruz ama riskli binalarımız. Allah korusun bir deprem anında yüzlerce ölü olur. Bir an önce buranın yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.