Bakanlıktan ödül gibi ihale

Bakanlıktan ödül gibi ihale
Sanatçı Sezen Aksu hakkında söyledikleriyle gündeme gelen Erol Bulut’un şirketine ihale yağıyor.

Sanatçı Sezen Aksu hakkında söyledikleriyle gündeme gelen Erol Bulut’un şirketine ihale yağıyor. Pendik, Kartal ve Eyüpsultan belediyelerin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da Bulut’un şirketine ihale verdi. Pazarlık usulüyle verilen ihaleye sadece Bulut’un Mavi Yeşil Turizm şirketi davet edildi. Rekabet şartları oluşmadan gerçekleşen ihale 52 milyon 979 bin liraya Bulut’a gitti.

Merkezi Eyüpsultan’da bulunan Mavi Yeşil Turizm sahiplerinden Erol Bulut, önce 2018 yılında AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Ancak listede kendisine yer bulamadı. Türkiye Erol Bulut’u aldığı ihalelerden önce Sezen Aksu’yla alakalı sözleri nedeniyle tanıdı. Bulut, Sezen Aksu'nun “Şahane Bir Şey Yaşamak” adlı şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem” sözleri nedeniyle suç duyurusunda bulunmuştu. Aksu'nun şeytanın yolundan gittiğini söyleyen Bulut, “İçişleri Bakanımızın dediği gibi beyinlerine sıkacağız, kafalarına ve inlerinde hepsini ezeceğiz” demişti. Bulut, tepki üzerine sözlerinin çarpıtıldığını savunmuştu.


6 aylık sözleşme

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, 24 Nisan 2023 tarihinde ortada doğal afet, salgın hastalık ve deprem olmamasına rağmen 21/B’ye göre yaptığı ihaleye sadece Mavi Yeşil Turizm şirketini davet etti. “Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü Hizmetlerinde Kullanılmak Üzere 6 Aylık Şoförlü / Şoförsüz Yakıt Hariç Araç Kiralama” ihalesi için yaklaşık maliyet ise 55 milyon olarak belirlendi. Rekabet şartları oluşmadan yapılan ihaleyi 52 milyon 979 bin liraya kazanan Bulut’un şirketle 6 aylık sözleşme yapıldı.


Kartal'dan da aldı

Mavi Yeşil firmasının son 6 yılda çeşitli kamu kuruluşlarından aldığı, tespit edilebilen 50 ihalenin toplam bedeli yaklaşık 600 milyonu buldu. Söz konusu ihalelerin 14 tanesini yapım ihalesi oluşturuyor ve bunların, toplam bedeli ise 198 milyon 732 bin 229 TL. Firmanın yapım ihalesi aldığı belediyelerin başında Eyüpsultan ve Pendik belediyeleri geliyor. Bu iki belediyeden 13 ihale alan söz konusu firma, MHP’li Aliağa ve AK Partili Bergama belediyelerinden de birer yapım ihalesi aldı. Bulut'un şirketinin ihale aldığı bir belediye de CHP'li Kartal Belediyesi. Kartal Belediyesi'nin 2022 yılında Mavi Yeşil Turizm'e 60 milyon liralık ihale verdiği ortaya çıktı.


Statükoya izin vermeyeceğiz

15 Temmuz gazisi ve aynı zamanda 15 Temmuz Gazileri Platformu Başkanı olan Erol Bulut, 27 Nisan 2018’de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’na verdiği adaylık dilekçesi sonrasında bir basın açıklaması yapmıştı. “İnşallah Reisimizin yöneteceği tek başlı sisteme geçeceğiz. Statükoların bitmesi lazım. Onun için de çift başlı bir sistemden, inşallah Reisimizin yöneteceği, vatan sevdalılarının yöneteceği, tek başlı bir sisteme geçeceğiz. Çok önemsiyoruz cumhurbaşkanlığı sistemini. Statükoya izin vermeyeceğiz. Bu milletin dediği olacak. 15 Temmuz’da milletin olmuştur. İnşallah bundan sonra da ilelebet milletin olacak. Mazlumların hamisi olacağız. Bu da bizim boynumuzun borcu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.