Bakırköy Belediyesi bu kez Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni tahsis ediyor

Bakırköy Belediyesi bu kez Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni tahsis ediyor
Bakırköy Belediyesi, Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi’ni Kültür Koleji Vakfıi’na tahsis etmeye hazırlanıyor. Yapılan protokole göre, vakıf tarafından ödenecek 20 bin TL kira bedeline karşılık, kültür merkezinin bir kısmı üniversite için dersliğe dönüştürülecek, kalan kısmında konser ve etkinlikle yapılabilecek. Leyla Gencer Opera Salonu’nda bulunan kreşin ve Leyla Gencer Anı Evi’nin ne yapılacağı ise henüz bilinmiyor…

Bakırköy Belediyesi, 2014 yılında inşa ederek mevcut başkan Bülent Kerimoğlu yönetimine devir ettiği Leyla Gencer Opera ve Sanat Salonu’nu ‘Ortak Hizmet Projesi’ adı altında bu kez Kültür Koleji Vakfı’na devir edilmeye hazırlanıyor. 10.000 m2 kapalı alan, 300 m2 sahne, 1000 kişilik salon, 250 kişilik açık hava oditoryumu ile Avrupa yakasının tek opera salonu özelliğini olan Leyle Gencer Opera ve Sanat Merkezi akustik özellikleri ile dünya sahneleri ile yarışıyor.

Bakırköy Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısında gündeme gelerek hukuk komisyonuna gönderilen teklife göre, ‘Ortak Hizmet Projesi’ adı altında yapılan sözleşmede, kültür merkezindeki tüm projeleri Kültür Üniversitesi’nin yapacağı, yapılan projeden ilçe halkının daha ucuza ya da bedelsiz bir hizmete ulaşması gibi bir maddenin de olmadığı görülürken, belediyenin sadece proje onay mercii olduğu belirtiliyor. 

İçeriğinde kamu alanı olan kültür merkezinde kamuya yönelik bir madde barındırmayan bir protokol örneğiyle ortak hizmet projesinin tek amacının, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na göre ihale yapmak zorunluğundan kaçmak olduğu belirtilirken, Bakırköy'de 3+1 dairelerin kirasının aylık 17 bin lira olduğu göz önüne alındığında durum daha net olarak görülüyor.

Öte yandan bir sanat merkezini amacına uygun kullanmayı beceremeyen bir belediyenin cüzi bir kira bedeliyle özel bir kuruluşa 10 yıllığına devretmesi, “Bakamadıkları çocuklarını devlet yurduna veriyorlar” söylemlerine neden oldu. 

Seçimlere bir yıl gibi kısa bir süre varken, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun belediyeye ait bir kültür merkezini 10 yıllığına tahsis etmesi tepkileri de beraberinde getirdi.

SELVİ SARITAÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.