Bakırköy'de festival gibi kongre

Bakırköy'de festival gibi kongre
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nin Bakırköy İlçe Kongresi yapıldı. Tüm delegelerin oyunu alan mevcut başkan Gökhan Yılmazer, bu kez ilçenin seçilmiş başkanı oldu.

Festival havasında gerçekleştirilen kongre dünyaca ünlü keman virtüözü Canan Anderson’un resitaliyle başladı, Babacan’a ithaf edilen koreografi ile devam etti, birlik ve beraberlik mesajlarıyla son buldu. Kongreye katılan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, partilileriyle birlikte tüm muhalefete sokağa çıkma çağrısında bulunarak, “Vallahi de, billahi de hepimiz vebal altındayız” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısıları Candan Kalıtekin, Elif Esen, Aysun Hatipoğlu, Bahar Ekşi, Milletvekili Mustafa Hatipoğlu, İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, il yöneticileri ve İlçe başkanlarının tam kadro katıldığı kongre, Bakırköy İş İnsanları Derneği’nde gerçekleştirildi. Kongre öncesi İlçe Başkanı Gökhan Yılmazer’in yakın arkadaşı olduğunu söyleyen Dünyaca ünlü keman virtüözü Canan Anderson, Atatürk’ün sevdiği şarkılardan derlediği keman resitaliyle katılıcıları coşturdu. 

Divan başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Candan Karlıtekin’in yaptığı kongrede konuşan Karlıtekin, “Gözlerimi kapatıp beni bir yere getirip çözseydiler ve burası neresi diye sorsaydılar, bu ortamı görünce burası Bakırköy derdim” ifadeleriyle kongrenin sokaktan başlayan organizasyon bütünlüğüne ve renkliliğine işaret etti.




GÖKHAN YILMAZER: İYİ Kİ DEVA’DAYIM

Katılımcıları selamlamak ve konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen mevcut Başkan ve Adayı Gökhan Yılmazer,  kongre öncesi İstanbul’un 39 ilçesi dahil, tüm Deva Partisi kadrolarının kendisini arayarak destek verdiğini, imece usulü herkesin elinden geleni yaptığını ve gördüğü manzara karşısında, gerçek bir aile içinde olduğunu hissettiğini söyledi. Yılmazer, “İyi ki varız, iyi ki Deva’dayım. Hepinizle gurur duyuyorum” dedi.


BABACAN’A ŞARKILI GÖNDERME “KİMSEYİ TANIMADIM BEN, SENDEN DAHA GÜZEL”

Yoğun programı nedeniyle kongrelerine katılamayan Genel Başkanları Ali Babacan için hazırladıkları koreografiyi, “Kimseyi tanımadım ben, senden daha güzel” şarkısı eşliğinde Babacan’a ithaf eden İlçe Bakanı Yılmazer, saatlerce konuşacak enerjisi olduğunu ancak, gördüğü coşkulu kalabalık karşısında heyecanını yenemediğini  söyleyen Gökhan Yılmazer, “Türkiye konuşacak, herkes kazanacak" şiarıyla yola çıktıklarını hatırlatarak, tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti. 
Yılmazer’in ardından kürsüye gelen İstanbul İl Başkanı Erhan Erol, tüm Türkiye’de güzel ve büyük bir aile olmayı kısa bir sürede başardıklarının bir örneğini de Bakırköy’de gördüklerini ifade ederek, ülkenin birliği, beraberliği ve gelişmesi için mücadele eden bir parti olduklarını söyledi.


İSTANBUL’UN VE BAKIRKÖY’ÜN ÖNCELİKLİ SORUNU KENTSEL DÖNÜŞÜMDÜR

İstanbul’un ve Bakırköy’ün öncelikli sorununun kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Deva Partisi İl Başkanı Erhan Erol,  tüm ilçelerin yerinde ve adil bir kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu, ancak mevcut iktidarın özellikle muhalif belediyelerde dönüşüm için gerekli izinleri vermediğini takip ettiklerini ifade ederek, “DEVA’nın iktidarında, hem Türkiye, hem İstanbul, hem de Bakırköy için güzel şeyleri başaracağız” diyerek konuşmasını tamamladı.


“SORUNLARI BİLİYORUZ, ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZLE DEVA OLMAYA GELİYORUZ”

İl Başkanının adından sırasıyla konuşan DEVA Partisi Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen ve Sağlık Politikalarından Sorumlu Aysun Hatipoğlu’da, siyasete siyaset yapmak için değil, topluma bir şeyler vermek, çözüm üretici projeler yapmak için girdiklerini, tüm sorunlarla ilgili çözüm önerilerinin de hazır olduğunu söylediler.


“GÖZYAŞLARINDAKİ SORUNUN KAYNAĞI ORTAK”

Son olarak konuşan Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, herkesin mutlu olduğu salona bakınca, ülkemizin de aynı mutluluğu yaşaması için yola çıktıklarını söyleyerek, TBMM’deki odasına gelen insanların gözyaşlarındaki ortak sorunu ’Türkiye’deki korkunç adaletsizlik, tıranlaşma, her kesin yüzüne baka baka ülkeyi despotik bir rejime dönüştürme çabası’ olarak sıraladı.


“BİZİM GİBİ OLMAYAN İNSANLARIN HAKKINI SAVUNMAZSAK, ÜLKEYE HUZUR GELMEZ”

Bu ülkede baskının sadece siyaset yapanlara değil, masum insanlara da yapıldığını, hiç bir suçu olmadığı halde cezaevinde yatan sayısız insan olduğunu aktaran Yener, ideolojik olarak kendisiyle hiç bir şekilde örtüşmeyen, zihin dünyalarında kendisi gibi düşünen insanlara yaşam hakkı tanımayan ancak Güneydoğu’da sokak ortasında eylem yapıp baskı gören insanlar olduğunu söyleyerek, “Bizim gibi yaşamak istemeyen insanların hakkını ve hukukunu savunamazsak, bu ülkeyi huzurlu bir ülke haline dönüştüremeyeceğiz” dedi.


“FARKLILIKLARI BU ÜLKEMİZİN ZENGİNLİĞİ OLARAK GÖRMEZSEK, BU ÜLKEYE HUZUR GELMEZ”

“DEVA Partisi, tüm farklılıklarıyla Türkiye’nin birliğini ve bütünlüğünü sağlamaya azmetmiş, demokrasiyi en ince duyularına kadar idrak etmiş insanların partisidir” diyerek konuşmasını sürdüren Yeneroğlu, ‘Farklılıkları ülkemizin zenginliği olarak idrak etmediğimiz sürece, bu ülkeyi huzura kavuşturamayacağız’ inançla yola çıkan bir partinin mensubu olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. 
Toplumun yolsuzlukları ve ahlaki çöküntüleri kanıksayacak duruma getirildiğini de aktaran Mustafa Yeneroğlu, ülkeyi yönetenlerin kibir içinde ve ülkenin ulusal menfaatlerine düşman bir anlayışta olduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti. 


“HUKUK DEVLETİ ANLAYIŞI İLE YÖNETİLMİYORUZ” 

“Korkunç bir hayat pahalılığı ile karşı karşıyayız. Herkes bilinçli bir şekilde Türk parasının değerinin düşürüldüğünün farkında. Korkunç bir şekilde ehliyetten, liyakattan, aklı selimlikten, adaletten, merhametten, ve vicdandan uzak bir anlayışla yönetiliyoruz. İktidar, işte tam da bu yüzden muhalefete saldırıyor. O sebepten dolayı herkesi vatan haini ilan ediyor, herkese terörist muamelesi yapıyorlar. Sayın Kaftancıoğlu’nu 7 yıl önce attığı twitten dolayı işte bu yüzden yargılıyorlar. Soruşturmayı uzatıyorlar, İstanbul’u kaybediyorlar, mahkeme kararları ard arda geliyor. Şimdi ‘Hukuk Devleti’ ile yönetiliyoruz diyebilir miyiz” 


“KAVALA DAVASI: İÇİ BOŞ VE KURGULANMIŞ BİR DAVADIR”

Gezi davasında ömür boyu  ağırlaştırılmış hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’nın da içi boş ve kurgulanmış bir dava ile mahkum edildiğini savunan Yeneroğlu, Fetö yapılanmasına izin verenin de mevcut iktidar olduğunu dile getirerek,  sohbetlerine katılanların ’Terörist’ olarak ilan edilmesinin de hukuk anlayışına sığmadığını söyledi.


YENEROĞLU UYARDI

Önümüzdeki günlerde hayat pahalılığının daha da artacağını, hiper enflasyondan bahsedecek duruma geçildiğini, ekonomistlerin ortak kararının daha da artacağı yönünde olduğunu, baskıların artacağını, iktidarın da hukuka tabi olma imkanları olmadığı için başka çarelerinin de kalmadığını söyleyen Mustafa Yeneroğlu, tüm bu açılardan bakınca bile DEVA Partisi’nin mücadelesinin ve varlığının çok önemli ve de değerli olduğunu vurguladı.


YENEROĞLU’NDAN PARTİLİLERİNE VE MUHALEFETE ÇAĞRI

Tüm yol arkadaşlarını ve muhalefetin tüm kesimlerini sokaklarda gezmeye, stant kurmaya, ülkenin içinde bulunduğu durumu ve gidişatı anlatmaya, kısacası herkesi üzerlerine düşeni yapmaya davet ederek, “Vallahi de, billahi de hepimiz vebal altındayız” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 
Konuşmaların ardından tek aday olarak seçime giren mevcut başkan Gökhan Yılmazer, DEVA Partisi Bakırköy İlçe Başkanlığının seçilmiş başkanı oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.