Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü sorunları çözüyor

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü sorunları çözüyor
Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün, halkla işbirliğini geliştirmek ve vatandaşların sorunlarına yerinde çözüm bulabilmek amacıyla düzenlediği Huzur Toplantısı’nın gündemi belediye kaynaklı sorunlar oldu. Toplantıya katılan genç bir kadının, “Can güvenliğim tehlikede olduğu için buradayım. İşini yapmayan ve de arazi simsaralarına göz yuman belediye yüzünden can güvenliğim tehlikede” sözleri dikkat çekti

Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, huzuru sağlamak, polis ile vatandaş arasındaki ilişkileri geliştirmek, ilçenin huzur ve güvenliğine yönelik görüş ve önerileri almak amacıyla Huzur Toplantısı düzenledi. Bakırköy Kaymakamı Abdullah Köklü’nün öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıya, İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol ve Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Aydın Güneşli konuşmacı olarak katıldı. Mahalle muhtarının tam kadro katıldığı huzur toplantısına, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul sorumluları, bazı site ve apartman yöneticilerinin yanı sıra gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Hiç bir siyasi parti ilçe başkanının ve 31 meclis üyesi olan belediyenin tek bir temsilcisinin toplantıya katılmaması ise dikkat çekti.


Huzurlu bir ilçe

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, yapılan çalışmalara dair istatistiksel verileri paylaştı. İlçe genelindeki suç oranlarına ilişkin bilgiler aktaran Dikyol, gece nüfusu 228 bin olan Bakırköy’ün gündüz nüfusunun zaman zaman 1,5 milyona ulaştığını, buna karşılık güvenlik ve asayiş tablosunda 39 ilçe arasında alt sıralarda olduklarını belirtti. Konuşmasında Bakırköy açısından olumlu bir tablo olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, “Bakırköy, İstanbul’un huzurlu ilçelerinden biri. İstatistiklere göre ilçemizde suçluların yakalanma ve suçların aydınlanma oranı diğer ilçelere kıyasla oldukça yüksek. İlçemizin daha da huzurlu olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada ilettiğiniz her konu bizim için önemli. Destekleriniz için teşekkür ederim.” dedi.


Denetimler sürüyor

Bakırköy’deki asayiş ve suç oranının geçmiş yıllara göre düştüğünü istatistik verilerle rakamsal olarak anlatan İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, 7/24 denetimlerin devam ettiğini belirterek özellikle kişilere ve mal varlıklarına karşı işlenen suç oranlarında düşüş olduğunu kaydetti. Narkotik çalışmalar kapsamında da büyük yol katettiklerini belirten Dikyol, vatandaşların duyarlı olmalarını ve emniyet birimleri ile iletişim halinde olmalarını istedi.
Öncelikle site yöneticilerine mobese kamera taktırma konusunda uyarılarda bulunan Bakırköy İlçe Emniyet Müdürü Gürol Dikyol, suçu delillendirmek için mobese kameralarına ihtiyaç olduğunu ve bu konudaki eksikliklerini ilgili birimlere ilettiklerini söyledi. İlçelerindeki suç oranının azaltılması için kaymakamlık, belediye, kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri, muhtar ve basın mensuplarıyla sürekli iletim hâlinde olduklarını ifade eden Gürol Dikyol, öz veri ile çalışan personelleriyle de uyum içinde çalıştıklarını belirterek, huzurun inşasında emeği olan herkese teşekkür etti.


Göz yumuluyor

Huzur Toplantısına katılan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Aydın Güneşli, vatandaşların belediye kaynaklı şikayetleriyle ilgili pek fazla bilgi sahibi olmadığını söyleyerek, toplantıda aldığı notları konuyla ilgili yetkili kişilere ileteceğini söyledi.
Toplantıya katılan ve adının Deniz olduğunu belirten genç bir kadın, “Bu toplantıya can güvenliğim tehlikede olduğu vede buna aracılık edenin belediye olduğunu söylemek için katıldım” diyerek konuşmasına başladı. Basınköy Mahallesi’nde oturduğunu, kendilerine ait alana arazi simsarlarının el koymak istediğini ve kendilerini zaman zaman silahla tehdit ettiğini söyleyerek, belediyenin de duruma göz yumduğunu belirtti. İlçe Kaymakamı ve Emniyet Müdürü’nden yardım isteyen kadın, ilgililerle özel görüşme talebinde bulundu.


METRUK BİNALAR BÜYÜK BİR SORUN

İlçenin sorunları ve çözüm önerileri noktasında öncelikle mahalle muhtarlarının duyarlılığından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, Kaymakamlık Özel Kalem aracılığı ile kendisine iletilen her türlü konuda elinden geleni yapmaya hazır olduğunu belirtti. Soru cevap şeklinde devam eden toplantıda özellikle ilçedeki metruk binalar, bu binalarda kümeleşen madde bağımlıları, İstanbul ve İncirli Caddesi’nde yapılan yol çalışmalarından dolayı ara sokakları kapsayan trafik yoğunluğu, insanlarla birlikte hayvanlarında can sağlığının tehlikede olduğu, motosikletli kuryeler, Kartaltepe ve Cevizlik Mahallesi’nde son dönemlerde artan cafe, türkü bar ve otel motel işletmelerinden dolayı gece yarıları yaşanan sıkıntılar, fuhuş olaylarının artması gibi bir çok konu dile getirildi. Ruhsatlı cafe, türkü bar yahut otel gibi işletmelere asayiş konusunda bir sorun olmadığı sürece müdahale edemediklerini söyleyen İlçe Emniyet Müdürü, vatandaşlardan gördükleri bir sorun karşısında da emniyet birimleri ile iletişime geçmelerini istedi. Özellikle riskli yapı kapsamında belediyenin yıkıp bıraktığı ve sonrasında madde bağımlılarının mekanı haline gelen Kartaltepe Mahallesi’ndeki eski Huzur Evi binası ve Zeytinlik Halk Pazarı alanı hakkında vatandaşların şikayetlerini dinleyen İlçe Kaymakamı Abdullah Köklü, metruk alanlarla ilgili kaymakamlık özel kalemine bilgi verildiği taktirde, giriş çıkışına engel olunacak önlemler alınması noktasında belediye ile iş birliği yapabileceklerini söyledi.

SELVİ SARITAÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.