Bakırköy irade sınavı veriyor

Bakırköy irade  sınavı veriyor
Yerel seçimlerde belirlenecek adayın, Bakırköy'de emeği olan, liyakatli, vizyonlu, Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkan, yerel bir başkan talebiyle başlatılan ‘İrade Nöbeti’ eylemi 3. haftasında da Özgürlük Meydanı’nda devam etti.

SELVİ SARITAÇ- Her cumartesi Özgürlük Meydanı’nda toplanarak bir araya gelen seçmenler, basın açıklaması öncesi Pençe- Kilit harekatında çıkan çatışmada şehit düşen 9 askeri andı. Yürekleri dağlayan şehitlerin ailelerine baş sağlığı dilenen açıklamada, terör lanetledi. Açıklama öncesi konuşan Ümran Serhan, İstanbul’un tamamı olmak üzere Bakırköy’e de ihanet edildiğini itiraf eden iktidara karşılık, belediye yönetiminin de ihanetin bir parçası gibi davrandığını savundu. İktidarıyla, muhalefetiyle ihanet edilen Bakırköy’e Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkacak bir aday istediklerini belirten Serhan, karar vericilere seslendi. Basın açıklamasını okuyan Bakırköy seçmeni ve aynı zamanda CHP üyesi Necmi Kaynarca isimli vatandaş, üzerine titredikleri köylerinin yıllardır irade sınavında olduğunu belirtti.

Çıkar merkezi değil

Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, bir arada yaşama kültürünü benimsemiş Bakırköylüler olarak, kimsenin akıllarıyla oynamaması için 3 haftadır Özgürlük Meydanı’nda toplandıklarını söyleyen Necmi Kaynarca ise yaptığı konuşmada, “Köyümüz anlayışını yok sayan zihniyetlere geçit vermemek için, söylenemeyen ne varsa söylemek için bu gün de bu meydandayız. Yerel yönetimleri bir çıkar merkezi olarak görenlere, aklımızla alay edenlere, bir şey olmak için bir yerlerde duranlardan ayrışmak için, meydanlarda emek savunuculuğu yapamayıp çadır kuranlardan ayrışmak için bu meydandayız. Bu eylem sadece ve sadece gelecek nesillere tarihi ve kültürüyle yaşanabilir bir Bakırköy bırakmak için yapılan bir eylemdir” dedi.

İsteğimiz çok basit

“Bakırköy’de emeği olan, liyakatlı, vizyonlu, Bakırköyün değerlerine sahip çıkan, dokusuna hakim, kamu alanlarını koruyacak ve en önemlisi halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan istemek bizim en doğal hakkımızdır” diyen Kaynarca, belki de hafta içi adaylarının açıklanacağını, bir daha meydanda olmayacaklarını, ancak ifade ettikleri kriterler dışında bir aday dayatması karşısında yine meydanda olacaklarını duyurdu. Basın açıklaması sonrası konuşan CHP’nin geçmiş dönem ilçe yöneticisi ve Diren Bakırköy Çamlık Platformu Sözcüsü Nail Arın da “Bizler Cumhuriyet ilkelerine sevdalı Bakırköy seçmenleri olarak artık bize dayatılanı seçmek istemiyoruz. İsteğimiz çok basit. Biz, kendimiz gibi bir başkan aday istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.