Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak da belediye başkanı aday adayı oldu

Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak da belediye başkanı aday adayı oldu
Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak, Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adayı olduğunu duyurdu.

Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak, CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı binasına gelerek, CHP İlçe Bakanı Gizem Başaran Arslan’a dosyasını teslim eden Kızılırmak’la beraber, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Psikolog Dr. Serap Duygulu ve Pelin Atik’te meclis üyeliğine adaylık başvurusunda bulundu.

Belediye Başkan Adaylığı için ön başvurusunu yapan Bakırköy Kent Konseyi Başkanı Halim Kızılırmak, ilçe başkanlık binasına gelerek dosyasını teslim etti. Kendisine destek vermek amacıyla gelen katılımcılara yaptığı bilgilendirme toplantısında, Bakırköy’de yüz yıllık geçmişe sahip bir ailenin çocuğu olduğunu, Mustafa Kemal Atatürk'le birlikte Çanakkale’de savaşan bir dedenin de torunu olduğunu söyleyen Kızılırmak, “İlçemizin kaybolmaya yüz tutan marka değerini hak ettiği yere taşımak, hiç bir ayrım gözetmeksizin birlik ve beraberlik içinde yaşama kültürünü inşa etmek için adayım. Bunun da en güzel örneğinin 2019 itibariyle Bakırköy Kent Konseyi’nde verildiğini rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

2323hjk32h23.webp

Mesleki bilgi birikiminin yanısıra, uzun yıllardır görev aldığı STK ve yerel yönetimlerde edindiği tecrübelerini Bakırköy Kent Konseyi Başkanı olarak ‘Yürütme Kurulu’ ile yaptığı yararlı çalışmalar ve yarattıkları farkındalıkla Belediye Başkan Aday Adayı olmaya karar verdiğini söyleyen Halim Kızılırmak, konuşmasına şöyle devam etti.

EKİP ÇALIŞMASINA VURGU YAPTI

Bakırköy’ün sorunlarını ve ihtiyaçlarını yakinen bilen bir kişi olarak, Belediye Başkanlığı görevini birliktelik içerisinde halkla bütünleşerek ortak akıl ve şeffaf bir şekilde yerine getireceğime yürekten inanıyorum. Bakırköy’ü İstanbul’un diğer ilçelerinden farklı kılan, tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik özellikleridir. İlçemizin son dönemlerde düşen marka değerini arttırmak, yaşanabilir bir şehir haline getirmek önceliğimizdir. Bakırköy’ün marka değerini daha üst çizgiye yükseltmek için Bakırköy Kent Konseyi olarak yaptıklarımızla, şimdi Bakırköylü olarak yola çıkmanın zamanı. Bu amaçla, Bakırköylüler ile birlikte, hemşerilik, katılımcı bütçe, üreten ve paylaşan, demokratik, laik, sosyal devlet anlayışıyla, sürdürülebilir, sürekli yenilenen bir anlayış ile Bakırköy’e ekip anlayışımla hizmet etmek üzere yola çıkıyorum.

AYRIMIN HER TÜRÜNE KARŞIYIM

Bakırköy’de artık siyasi, etnik, dinsel kimlik gözetmeksizin, sadece ortak görüşlerde aile birliği içerisinde, ortak kültür ve komşuluk ilişkisiyle sadece Bakırköy için birleşen, tüm siyasi partililerinin görüşünün ortak adayı olarak, Cumhuriyet ilke ve İnkilaplarına bağlı, Atatürkçü bir yapı ile ayırımcılığa fırsat vermeden hizmet edeceğini söyleyen Kızılırmak, hemşerilerinin ve farklı siyasi partili dostlarının desteği ile “Daha Yaşanabilir Bir Bakırköy için, Değişim İçin Yola Çıkıyorum” dedi.

Geçtiğimiz günlerde, Bakırköy İncirli Metrosu karşısında bulunan görme engelli ikiz kardeşler Selim ve Kerim Altınok ‘un adını taşıyan ikiz parkın bakım ve onarımını yaptırarak, engelli oyun aletleri koydurduklarını söyleyen Halim Kızılırmak, Kent Konseyi olarak yaptıkları tüm sosyal çalışmaların halk nazarında beğenildiğini, ulaşılmayan insanlara ulaştıklarını, aynı anda 5 bin Bakırköylüye mesaj atarak bilgilendirme yapabildiklerini de belirtti.

Hem bağımsız denetçi, hem mali müşavir, hem de geçmişte belediye başkan yardımcılığı yapmış biri olarak, belediye başkan profilinin ‘Öncelikle kamu yararını düşünecek, halkın nabzını tutan, vizyon sahibi bir Bakırköylü olması gerekiyor’ diyen Halim Kızılırmak, belediye başkanından ziyade önemli olan diğer konunun da güçlü ve tecrübeli bir meclis olduğunu söyleyerek, Kent Konseyi bünyesinde doktor, psikolog, mali müşavir, bağımsız denetçi gibi çok değerli meslek örgütü temsilcileri olduğunu, aynı zamanda İşitme Engelli Aileleri Derneği Başkanılığını yapan ve engellilerin sorununu meclise taşımak isteyen Pelin Atik ve Psikolog Dr. Serap Duygulu’nun da meclis üyesi adayı olduğunu söyledi.

ELEŞTİRİYE KABUL AMA VİCDANLARDA MAHKUMİYETE KABUL DEĞİLİZ

Kültür, sanat ve tarihle yoğrulmuş bir Bakırköy için yola çıktığını söyleyerek, “Artık Bakırköy meydanında sayısı belli kişiler tarafından Milli Bayramlar kutlanmasın” çıkışı yapan Halim Kızılırmak, organizasyonları cazip hale getirmek, bunun için ne yapmak gerek gibi şeylere kafa yormaktansa hep birlikte daha güzel işlere imza atak için kenetlenilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sadece eleştirmek yetmez. Eleştirilen şeye karşılık proje üretmek gerek. Proje zaten iyiyse hep birlikte daha da güzelleştirilir. Kent Konseyi olarak kurumlar arası çok güzel işler yaptık. Eleştiriye kabulüz ama vicdanlarda mahkumiyete kabul değiliz” ifadeleriyle açıklamalarını tamamladı.
1993-2002 yılları arasında Küçükçekmece Belediye Başkan YardımcığI, 1986-1993 yılları arasında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Emlak Müdürlüğü yapan Halim Kızılırmak, “Bakırköy kendi yönetimini kendisi oluşturabilecek güce sahiptir” ifadeleriyle tüm aday adayı arkadaşlarına başarılar diledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum