Bakırköy kilitlendi!

Bakırköy kilitlendi!
UKOME’nin Bakırköy özelinde aldığı yol güzergahı kararları ilçe halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. İncirli Caddesi’ni tek yönlü trafiğe açan ve özellikle Kartaltepe Mahallesi’ne girişte sorun yaşayan vatandaşlar, bölgede yaşamayanların halka sormadan yaptığı değişikliklere tepki gösterdi

İBB Ulaşım Koordinasyon MüDüdürüğü'nün aldığı bazı kararlar Bakırköylüleri çileden çıkardı. Gençler Caddesi’ndeki Osmaniye Bakırköy minibüs hattının, Zeytinlik Caddesi'nin trafiğe kapatılacağı gerekçesiyle okulların da bulunduğu General Şükrü Kanatlı Caddesi’ne alınması trafiği kilitledi. UKOME tarafından toplu taşıma ile ilgili alınan kararların tüm kamu kurum ve kuruluşları bağlayıcı özelliği olmasına rağmen, Bakırköy özelinde alınan hiçbir karara uyulmadığı, uyulması için de kurum ve kuruluşların bir çaba harcamadığı gözlendi. 
Özellikle İstanbul Caddesi’ni trafiğe kapatıp, zabıta konteynerleri koyan İBB’nin şimdilerde alınan UKOME kararına rağmen caddeki trafiğin devam ettiği, yapılan geniş kaldırımlara da araçların park ettiği, zabıta noktalarının ise boş kaldığı görüldü. UKOME’nin karar alıcılarının ilçeye gelerek halkla ve esnafla istişare ederek karar alması gerektiğini belirten vatandaşlar, ilçe belediyesine yapılan şikayetleri İBB sorumluluğunda olduğu gerekçesiyle kabul etmediğini belirtti. 


Otoparka dönüştü
Bakırköy Osmaniye-Eminönü arasında sefer yapan 94 numaralı belediye otobüsünün de yaklaşık 2 yıl önce yol çalışmaları kapsamında kaldırılmasının ardından bir daha hizmete başlamaması da mahalle halkının tepkisine neden olmaya devam ederken, ilçenin ulaşım konusundaki kararlarının kim ve kimler tarafından alındığı da merak konusu oldu. 4 şeritli İncirli Caddesi’ni 2 şeride düşürülerek yapılan geniş kaldırım ve cepler yüzünden caddenin adeta otoparka dönüştüğünü belirten vatandaş ve sürücüler, tek şeritte bile gitmekte zorlandıklarını belirtti. 


UKOME’ye çağrı
Şimdilerde ise Osmaniye Bakırköy Minibüs hattını Zeytinlik Caddesini trafiğe kapatacı gerekçesiyle okulların da bulunduğu General Şükrü Kanatlı Caddesi’ne alması bölge halkının, esnafın ve öğrencilerin tepkisine neden oldu. Alınan kararın yeniden incelenmesini isteyen bölge halkı UKOME’yi bölgeye davet etti. Bakırköy Osmaniye-Eminönü arasında sefer yapan 94 numaralı belediye otobüsünün yaklaşık 2 yıl önce yol çalışmaları kapsamında kaldırılmasının ardından bir daha hizmete başlamaması mahalle halkının tepkisine neden oldu. “Yol bitti, hat gelmedi” diyen mahalle halkı, mağduriyet yaşadıklarını söyledi. 

 

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.