Bakırköy Meclis'i gerildi!

Bakırköy Meclis'i gerildi!
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nden tartışmalı bir şekilde geçen Bakırköy'ün 5 binlik planlarına ilişkin Bakırköy Belediye Meclisi'nde AK Parti ve CHP'liler arasında gergin bir tartışma yaşandı.

HABER: SELVİ SARITAÇ - Bakırköy Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında İBB'den tartışmalı bir şekilde geçen Bakırköy'ün 5 binlik imar planları damgasını vurdu. Planlar üzerine yapılan tartışmalarda AK Parti ve CHP safları arasında gergin bir atmosfer yaşandı. Planlara dair başlayan itiraz sürecine ilişkin çalışmalara davet edilmediklerini ve kendilerinden görüş alınmasının bu süreçte faydalı olacağına inandığını söyleyerek, ne olursa olsun halkın yararına olan tüm çalışmalara destek vereceklerinin sözünü veren AK Partili Halit Cebeci’ye cevap veren Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, “İtiraz ettiğimiz 15 maddeye evet diyorsanız, hemen şimdi imza atalım” dedi. 15 Madde'nin tamamına katılmadıklarını söyleyen Cebeci ise “Bakırköy Belediye Başkanı İBB Meclisinde kaç kere konuştu, hangi meclis toplantısına geldi, hangi tartışmaya katıldı, neyi talep etti, kiminle görüştü. Neden gelmiyor? Buranın şehri eminin daha önemli işleri mi var. Neden bir toplantıya katılmadı?” diye sordu.

İtiraz sonrası bilgilendirildik

24 Kasım 2022 tarihli İBB oturumunda kabul edilen Bakırköy’ün Merkez Demiryolu Kuzeyi ve Güneyinde yer alan Zuhuratbaba, Kartaltepe, Osmaniye, Zeytinlik, Cevizlik, Yenimahalle ve Sakızağacı mahallelerini içeren 5 binlik planların askıya çıkmasıyla birlikte yapılan itiraz çalışmalarına kendilerinin davet edilmediğini söyleyerek meclis toplantısında söz alan İBB’li AK Parti Meclis Üyesi Halit Cebeci, itirazlar yapıldıktan sonra Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’in kendilerini davet ederek neye itiraz edildiği noktasında bilgi verdiğini söyledi. İtiraz sürecindeki çalışmalara destek vereceklerini söylemelerine rağmen, itirazdan sonra haber verilmesini eleştiren Cebeci, itiraza konu olan 15 maddeye katılmamakla birlikte, ilçe halkına daha çok ne verilebilir noktasında çalışmalarını sürdüreceklerini ve maksimum düzeyde destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

İtirazlarımıza imza atar mıydınız?

Cebeci’ye cevap vermek üzere kürsüye gelen Başkan Yardımcısı ve İBB Meclis Üyesi Cavit Ganiç, Şehir Planlama Müdürlüğü’nde yapılan planların yaklaşık 17 ay komisyonda bekletildiğini, bir gece yarısı bilgileri dışında Ak Partili üyeler tarafından revize edildiğini, kendilerine de planların görüşüleceği İBB Meclis toplantısına saatler kala bilgi verildiğini söyledi. “Ben İBB Meclis Üyesiyim. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısıyım. Bakırköy İmar Komisyon Başkanıyım. 5 binlik plan yapılıyor, revize ediliyor ama bana haber verilmiyor.” diyerek yaşananlara tepki gösteren Cavit Ganiç, itiraz edilen maddelerle ilgili Halit Cebeci’ye bilgi verdiğini, “Birlikte çalışsaydık bu itirazlarımıza imza atar mıydınız?” sorusuna ‘hayır’ cevabı aldığını belirtti.

Bakalım pehlivan kim?

İBB’den geçen bölge planlarının Bakırköy halkının ihtiyaçlarını karşılamadığını, planların yapılmasında Ak Parti ve MHP’li Meclis üyesinin büyük destek verdiğini, merhum meclis üyesi şehir plancısı Ömer Kaan Kara’nın büyük emeği olduğunu belirten Cavit Ganiç, Demiryolu’nun kuzeyinde 1000 (bin) metrekareyi, Güneyinde ise 800 metrekareyi sağlayan parsellere +1 kat verilmesi, kazanılmış 14 metrekare haklarının iade edilmesi, Kartaltepe Mahallesi’nde 6 sokağın düşürülen 1 kat hakkının iade edilmesi, site yahut kooperatif eliyle yapılmış tüm yapıların da 2 blok birleşmesi durumunda +1 kat verilmesi noktasında itiraz ettiklerini ifade ederek, “Bu konuda mutabakatınız varsa gidelim İBB’ye, çıkalım meydana, görelim bakalım pehlivan kim?” dedi.

MHP: Biz imza atarız

İtiraz ettikleri 15 maddeyi AK Parti Grubunun kabul etmesi durumunda, gerek Ankara’ya, gerek AK Parti İl Başkanlığı’na, İBB AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’dan izin alınmadan böyle işler yapılamıyor ise gerekirse onun yanına dahi geleceğini söyleyen Ganiç’e cevap veren MHP’li Ahmet Altun’un “Biz imza atarız” sözleri dikkat çekti. MHP’li Altun’u kürsüden alkışlayan Ganiç, AK Partili Meclis Üyelerinin elinde olsa Bakırköy’e artı 1 kat verilmesini onlarında istediğinden emin olduğunu belirterek, siyasi konjoktörden dolayı böyle davranıldığını iddia etti.

Kıvırırsanız siz kıvırırsınız

CHP Grup Başkanvekili Mahir Çelik’in AK Parti Grubu’nun yarın öbür gün kıvırmak için hazırlık yaptığını iddia etmesi üzerine gerilen Meclis'te konuşan Halit Cebeci, “Kıvırma ifadesini bize yakıştıramazsınız. Kıvırırsanız siz kıvırırsınız” diyerek şöyle konuştu; “İtiraz edilen çalışmayı yaptıktan sonra işinize gelirse kabul edersiniz, gelmezse etmezsiniz şeklindeki yaklaşım doğru değildir. Cavit Ganiç insanların kafasını karıştırma çalışıyor. İBB Meclis Üyeleri olarak Bakırköy Belediyesi’nin 25 yıldır yapılmamış 5000 binlik planına her ne kadar yeterli olmasada ret oyu verdiniz. Madem her binaya +1 kat istiyordunuz da neden şimdi caydınız ve 800-1000 metrekare diye dediğinizden caydınız. Ne değişti. O gün neden evet demediniz. Peki Bakırköy Belediye Başkanı bu 17 aylık sürede İBB Meclisinde kaç kere konuştu, hangi meclis toplantısına geldi, hangi tartışmaya katıldı, neyi talep etti, kiminle görüştü. Neden gelmiyor? Buranın şehri eminin daha önemli işleri mi var. Neden bir toplantıya katılmadı?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.