Bakırköy'de sinirler gerildi

Bakırköy'de sinirler gerildi
UKOME’nin Bakırköy İstanbul ve İncirli Caddesi’ndeki trafik düzenlemelerinin tepkileri devam ederken, General Şükrü Kanatlı Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması, üstüne yol boyunca BELTUR büfeleri konulması esnafı çileden çıkardı

ÖZEL HABER: SELVİ SARITAÇ - Bakırköy General Şükrü Kanatlı Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması projesi esnafın tepkisini çekti. İBB’nin 153 nolu çağrı merkezine yaptıkları şikayetlerine karşılık, "Trafiğe kapatılması ile ilgili konu ilçe belediyesince Büyükşehir Belediyemize iletilmiş olup, ilçe belediyesinin isteğine istinaden projelendirme çalışmaları yapılmıştır” cevabı alan esnaf, Bakırköy Belediyesi’nin ise konunun kendileriyle ilgisi olmadığı yönündeki açıklamasına “Kim yalan söylüyor?” diye tepki verdi. General Şükrü Kanatlı Caddesi’ni trafiğe kapatarak yayalaştırma çalışmaları yapan İBB’nin, cadde üzerindeki Bakırköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Halk Eğitim Merkezi ile birlikte Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bulunduğu alanlara BELTUR büfeleri için beton zemin yapması da esnafı çileden çıkardı.

CİMER'e şikayet ettiler

Konuyla ilgili Cimer’e ve ilçe belediyesine yazılı ve sözlü tüm şikayetlerinin sonuçsuz kaldığını söyleyen vatandaşlar, UKOME’yi ve İBB yetkililerini bölgeye davet etti. Pandemi süreciyle birlikte artan enflasyon nedeni ile kiralarını ödemekte zorlanan, şimdilerde İBB eliyle büfe konulmasına tepki gösteren esnaf, konuyla ilgili muhatap bulamadıklarını, ilçe belediyesinin İBB’ye, İBB’nin ise ilçe belediyesine yönlendirdiğini söyleyerek, “Bakırköy’de değişen hiç bir şey yok. Her şey daha da kötüye gidiyor” dedi. 2017 yılında İstasyon (Fahri Korutürk) ve Ebuzziya caddelerinde bulunan büfelerin kaçak ve çevre kirliliği gerekçesiyle yıkıldığını hatırlatan esnaf, “Şimdi ise aynısı İBB ve ilçe belediyesi eliyle yapılıyor” diyerek, “Nasıl olsa ne İBB’nin ne de ilçe belediyesi sahip çıkmıyor. O halde biz bunları yıkalım” diyerek tepkisini dile getirdi.

İncirli otopark oldu

Bakırköy’ün bir ticarethane gibi görüldüğünü, yapılan her işlemin rant içerikli olduğunu vurgulayan bölge halkı, 4 şeritli İncirli Caddesi’nin 2 şeride düşürülerek yapılan geniş kaldırım ve cepler yüzünden caddenin adeta otoparka dönüştüğünü söyledi. Esnaf, İstanbul Caddesi’ni trafiğe kapatıp, zabıta konteynerlerini koyan ancak boş halde duran ve önce taş dubalarla, sonrasında yeşilliklerle düzenleme yapan İBB ile ilgili şikayetleri, ilçe belediyesinin ‘Bizim sorumluluğumuzda değil’ diyerek kabul etmediğini söyleyerek, “Her geçen gün ilçemiz daha da geriye gidiyor. Bakırköy’de değişen hiçbir şey yok” diye isyan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.