Bakırköy'den çok İzmir'e çalışıyor!

Bakırköy'den çok İzmir'e çalışıyor!
Bakırköy Belediye Meclis üyesi Özden Yerlikaya'nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş aracılığıyla Çiğli'de kentsel dönüşüm kapsamında yapılması planlanan konutlardan sorumlu olduğu ortaya çıktı

Göreve geldiği ilk günden beri, bölgeyle ilgili tek bir önerge vermeyen, ilçeyle ilgili hiç tartışma konusunda fikir beyan etmeyen Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Özden Yerlikaya’nın, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş. aracılığı ile Çiğli’de kentsel dönüşüm kapsamında yapılması planlanan konutların devredildiği kooperatifin başkan yardımcısı olduğu ortaya çıktı. Bakırköy’ün en büyük sorunu olan Kentsel Dönüşüm ile ilgili bir şey yapmayan meclis üyesi Özden Yerlikaya’nın İzmir’in kentsel sorununa çözüm bulmak için yola çıkarak, İzmir’de kurulan kooperatifin yönetim kurulu başkan yardımcısı olması ilçe halkının tepkisine neden oldu.
 


Kim bu Özden Yerlikaya?
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de “Kim bu Özden Yerlikaya?” denilerek tepki gösterilen Bakırköy Belediye Meclis Üyesi ile ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Bakırköy'den kalkmış sağ olsun İzmir'e gelmiş, Uzundere'yi görmüş, Tunç Bey'in sorunlarını duymuş, İzmirliler çözemedi bu sorunları ben çözeyim demiş. Bakırköy'den buraya gelip kooperatif kurmuş, bu işi almış. Bunun neresinde iyi niyet arayacağız? Bana bunun izahını yapabilir misiniz?” dedi.
 


Bakırköy'den İzmir'e
İzmir Çiğli Uzundere 3. etapta 422 bağımsız bölümü yapmak için İZBETON'dan işi alan kooperatifin yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Özden Yerlikaya’ya tepki gösteren vatandaşlar, “Bakırköylülerden aldığın yetkiyle İzmir’de iş yapacaksan görevinden istifa et, İzmir’e git” dedi.

Adı geçen Bakırköy Belediye Meclis Üyesi Özden Yerlikaya, Koru Florya yanında 33000 metrekare yeşil alanın satışına onay veren kişi.  Bakırköy’de alan hem yeşil alan hem deprem toplanma alanı olan yeri imara açıp, İzmir’de deprem konutu yapmak için kentsel dönüşüm kooperatifi başkan yardımcısı olması şaşkınlık yarattı.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.