Balıkçı Kenan çocukları unutmadı

Balıkçı Kenan çocukları unutmadı
Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı çocukları unutmadı. 23 Nisan 'da Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne gelen çocuklara 10 binin üzerinde ücretsiz balık ekmek ve meyve suyu dağıttı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurdun ve dünyanın birçok bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlanırken Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Balıkçı Kenan Balcı’da çocukları unutmadı. Çocuklara balık ekmek ve meyve suyu ikram eden Balcı, “Çocuklar bizim başımızın tacı. Onlara ne yapsak az” dedi.

2 gün boyunca dağıtıldı

İki gün boyunca çocuklara balık ikramının yapıldığını belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, “Çocuklar bizim yaşama sevincimiz. Onlar bizim geleceğiz. Bugün onların bayramı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle iki gün boyunca çocuklarımıza balık ekmek ve meyve suyu ikram ettik. Denizlerimizi ve balıklarımızı anlattık. Denizlerimizin ne kadar değerli olduğundan söyledik. Dünyanın ve ülkemizin geleceği çocuklar. Çocuklarımızın bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Deniz ve toprak yaşam kaynağı

Çocuklarımız denizlerimizin ve balığın ne kadar değerli olduğunu bilsin diye ücretsiz balık ekmek ikram ediyoruz diyen Balcı, “Çocukluk çok güzel. Ben küçükken yoldan geçen biri bana küçük bir hediye vermişti. Yıllar geçti. Hala o küçük hediyeyi unutmadım. Her şeyi unutuyorum onu unutamıyorum. Çocukken güzel olan hiç bir şey unutulmuyor. Babam ben ilk okula giderken hep derdi deniz ve toprak çok önemli diye. Ben o yaşlarda denizin ve toprağın önemini bilmezdim. Ama büyüdükten sonra bizim yaşam kaynağımızın deniz ve toprak olduğunu öğrendim. Bende çocuklarımıza denizin ve toprağın ne kadar önemli olduğunu anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

kutu.webp

Çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı

22 ve 23 Nisan tarihlerinde düzenlenen programda müzeyi ziyaret eden tüm çocuklara 10 bin adetin üzerinde ücretsiz balık ekmek ve meyve suyu dağıtıldı. Kendilerine ikram edilen ekmek arası palamut ekmek yiyen çocukların memnun olduğu görüldü. Balık ekmeklerini yiyen çocuklar daha sonra Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde bulunan mumya balıkları inceledi. Minik dostlar cennetinde tavşanları da besleyen minikler unutulmaz bir gün yaşadı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.