Baro hakkında suç duyurusu!

Baro hakkında suç duyurusu!
Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi avukat Zeynep Küçük, ölüm orucunda hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik hakkında defalarca destek açıklaması yaptıkları iddiasıyla İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu


İstanbul Barosu Başkanı ve bazı yönetim kurulu üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Vatan Partisi MYK üyesi avukat Zeynep Küçük, ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grupla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Ebru Timtik'in cezaevinde başlattığı ölüm orucu sonucu hayatını kaybettiğini belirten Küçük, "Ebru Timtik'in geçmişinde şunları görüyoruz. Halkın Hukuk Bürosu adı altında faaliyet gösteren ancak adaletle alakası olmayan ve DHKP/C'nin uzantısı olarak faaliyet gösterdiği belli olan bir örgüt evinde, kalorifer peteklerinin arkasına saklanmış bir dehlizde, DHKP/C'nin üst düzey sorumlusu ve devletimizin gri listede aradığı bir teröristle birlikte saklanırken özel olarak oluşturulmuş bir bölmede emniyet güçlerimiz tarafından ele geçirilmiştir. Ebru Timtik, DHKP/C terör örgütünün bir üyesidir" dedi.

Yargı mağduru gibi göründüler
Avukat Küçük, "Ebru Timtik önünde durduğumuz, Çağlayan Adliyesi'ne ismini de veren bir yargı şehidimizi öldüren DHKPC terör örgütünün bir üyesidir. Hatta yargı şehidimizin ölümüyle ilgili yapılan baskın sırasında iki terörist, Ebru Timtik'le görüşmek istemişler. Ebru Timtik onlarla görüştükten sonra şöyle demiştir, 'Çocuklar kararlı, istediklerini verin'. Sonuç olarak maalesef Selim Kiraz, DHKP/C örgütü tarafından yargı şehidi olmuştur. Ebru Timtik'in DHKP/C ile olan bağlantısını inkar etmek hiçbir vatandaşın elinde olan bir şey değildir, bunun içinde İstanbul Barosu da vardır" şeklinde konuştu. Ebru Timtik cezaevine girdikten sonra "adil yargılanmak istiyorum" sloganıyla DHKP/C'nin başka bir eylemini başlattığını belirtti. Avukat Küçük, Ebru Timtik'in örgütsel bir faaliyet olarak ve örgüt talimatlarına uyarak açlık grevi başlattığını, daha sonra bunu ölüm orucuna çevirdiğini vurgulayarak  "Örgütsel bir eylem sonucu kendi hayatını sona erdirmiştir. Fakat geldiğimiz aşamada, önceliği üyesi olduğum İstanbul Barosunun çektiği bir grup tarafından Ebru Timtik bir yargı mağduru, devletin Ebru Timtik'e yaptığı bir muamele sonucu ölen bir masum gibi kamuoyuna lanse edilmektedir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.