BAŞAKAY'dan tatbikat

BAŞAKAY'dan tatbikat
Başakşehir Belediyesi, Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikatta yaralı, engelli ve mahsur kalanlar BAŞAKAY ekipleri tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi

Başakşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 23’üncü yılında, Kayaşehir’de deprem ve tahliye tatbikatı gerçekleştirdi. İlçe sakinlerini afetlere karşı bilinçlendirmek amacıyla kurulan Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) tarafından yürütülen tatbikat gerçeğini aratmadı. Kayaşehir 8. Bölge’deki deprem ve tahliye tatbikatı, farkındalık oluşturmak adına vatandaşların evlerindeki ışıkları söndürüp yakmasıyla başladı. Senaryoya göre; BAŞAKAY ve zabıta ekipleri, tatbikatın yapılacağı bölgeye ambulans, arazöz, sepetli araç eşliğinde intikal etti. Bir yandan vatandaşların güvenli bir şekilde acil toplanma alanında bir araya gelmesi sağlanırken diğer yandan yaralı, engelli ve mahsur kalanlar ise ekipler tarafından kurtarma araçlarıyla tahliye edildi. Tatbikat sonunda Kayaşehir Kültür Yaşam Parkı'ndaki Deprem Simülasyon Merkezi'nde iilçe sakinlerine temel afet eğitimi de verildi.


Binlerce kişiye eğitim verildi

Başakşehirlilere afet bilinci kazandırmak ve temel afet eğitimi vermek için kurulan BAŞAKAY, bir buçuk yıl içinde 115 bin 800 ilçe sakinine afet eğitimi verdi. Verilen eğitimler ile Başakşehir Belediyesi, 2021 yılında İstanbul’daki 39 ilçe belediyesi arasında en fazla afet eğitimi veren belediye oldu.


ARİF ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.