Başakşehir'de tiyatro eğitimi

Başakşehir'de tiyatro eğitimi
Başakşehirli Belediyesi, “Cengiz Küçükayvaz ile Konservatuvara Hazırlık” dersleri ile gençleri hayallerindeki konservatuvarlara hazırlıyor. Usta tiyatrocu Cengiz Küçükayvaz, diyaframdan doğaçlama egzersizine kadar sahnenin tüm inceliklerini gençlere öğretiyor

Başakşehir Belediyesi, tiyatroya gönül veren gençleri konservatuvar yolunda yalnız bırakmıyor. Üniversitede konservatuvar hayali kuran Başakşehirli gençler için başlatılan “Cengiz Küçükayvaz ile Konservatuvara Hazırlık” dersleri doludizgin devam ediyor. Türk tiyatrosunun duayen isimlerinin biri olan Cengiz Küçükayvaz, Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde her çarşamba gençlerle bir araya geliyor. Usta tiyatrocu, üniversitelerin özel yetenek sınavlarına hazırlanan 15 gence hem sahnenin inceliklerini anlatıyor, hem de tecrübelerini aktarıyor.

Konservatuvar seviyesinde
Küçükayvaz, konservatuvara hazırlık derslerinde,  bir rol karakterinin ortaya çıkarılmasında izlenecek yollardan tirat ve doğaçlama egzersizlerine, fiziksel eylemler yönteminden diyaframa, Tha-chi ile vücut ve nefes kontrolünden kesintisiz organik eylem birliği içinde rol çalışmalarına kadar pek çok konuda gençlere eğitim veriyor. Aralıkta başlayan hazırlık kursu, haziran ayında son bulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.