Başakşehir’de Afet Destek Merkezi oluşturuldu

Başakşehir’de Afet Destek Merkezi oluşturuldu
Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) ekibini ve çeşitli iş makinelerini bölgeye gönderen Başakşehir Belediyesi, ilçedeki akrabalarının yanına gelen depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için Afet Destek Merkezi oluşturdu.

Yediden yetmişe binlerce ilçe sakini, bölgede ihtiyaç duyulan acil yardım malzemeleri için toplama merkezlerinde gece geç saatlere kadar çalıştı. Bugüne kadar kıyafetten ısıtıcıya, bebek bezi ve mamadan hijyen malzemelerine kadar her türlü ihtiyaç malzemesiyle hazırlanan 100 yardım tırı bölgeye ulaştırıldı.  

Son olarak ilçedeki akrabalarının yanına gelen depremzedeler için Kayaşehir 10. Bölge’deki Gençlik Oyunları Tanıtım Ofisi’ni Başakşehir Afet Destek Merkezi’ne dönüştürüldü. İlçeye gelen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için hazırlanan merkezde incelemelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Kahramanmaraş merkezli depremlerle yüreğimiz dağlandı. Depremin ilk anından itibaren BAŞAKAY kurtarma ekiplerimizi deprem bölgesine yönlendirdik. Gerekli ihtiyaçların belirlenmesi üzerine Başakşehirli komşularımızla birlikte 10 ilimiz için tek yürek olduk” dedi.


“MERKEZDE İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK ÜRÜNLER VAR”

Üç yardım toplama alanında çalışmaların sürdüğünü belirten Kartoğlu, “İstanbul’a gelen depremzede vatandaşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Burada giyecekten hijyen malzemelerine kadar ilk etapta ihtiyaçlarını karşılayacak ürünleri gelip alabilirler” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.