Başakşehir'de hareket var!

Başakşehir'de hareket var!
Başakşehir Belediyesi, Avrupa yakasının en büyük çocuk maratonunda yaklaşık beş bin çocuğu spor ve eğlenceyle buluşturdu. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Spor bir yaşam biçimi, bir sağlık hareketidir. Başakşehirli komşularımı düzenli olarak spor yapmaya davet ediyorum” dedi

Avrupa Yakası’nın en büyük çocuk maratonu Başakşehir'de koşuldu. “Haydi çocuklar, birlikte koşuyoruz!” sloganıyla Atatürk Olimpiyat Stadyumu Atletizm Pisti’nde düzenlenen etkinliğe yaklaşık beş bin Başakşehirli çocuk aileleriyle birlikte katıldı. Şenlik havasında geçen etkinlikte çocuklar bir yandan koştu, diğer yanda kurulan etkinlik çadırlarında gönüllerince eğlendi.

Bu yarışın kaybedeni yok
3. Başakşehir Çocuk Maratonu’nun açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Avrupa yakasının en büyüğü olan Başakşehir 3. Çocuk Maratonu’muzda yeniden bir araya geldik. 2 yıl aradan sonra sizlerle yeniden bir arada olmak gerçekten çok güzel. Bugün bol bol koşacak, hayatımıza ve sağlığımıza değer katacağız. Minik sporcularımıza anne ve babaları eşlik edecek. Bu yarışın kaybedeni yok.” ifadelerini kullandı.

Spor bir yaşam biçimidir
Çocuklarla birlikte spor ve eğlence dolu keyifli bir gün geçireceklerini ifade eden Başkan Kartoğlu, “Dünya Çocuk Günü kapsamında düzenlediğimiz maratonumuzda çocuklarımız için yaş gruplarına özel etkinlik alanları hazırladık. Sadece çocuk maratonu değil; çeşitli spor etkinliklerimiz, spor tesislerimiz, millet bahçelerimiz, Şamlar Tabiat Parkımız ile bu bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Spor bir yaşam biçimi, bir sağlık hareketidir. Sizler için de bir yaşam biçimi haline gelmesini arzu ediyoruz.” diye konuştu.

Çocuklar gönüllerince eğlendi
Sabahın erken saatlerinde başlayan 3. Başakşehir Çocuk Maratonu’nda çocuklar için şişme oyun alanları da kuruldu. Çocuklar gün boyunca kürek çekme, mangala, langırt gibi etkinliklerde keyifli vakit geçirdi. Gelecek nesillere, maraton bilinci ve spor kültürü aşılamayı amaçlayan çocuk maratonunda 0-3 yaş, 4-5 yaş ve 6-7 yaş grubundaki çocuklar, 300 metrelik parkurda anne ve babaları ile birlikte koştu. 8-9 yaş, 10-11 yaş ve 12-13 yaş grubu çocuklar ise 900 metrelik parkurda maraton sevincini yaşadı.

Tüm çocuklara madalya verildi
Yarışmalara katılan her çocuğa bitiş çizgisinde madalya ve sertifika verildi. Ayrıca tüm katılımcılara Başakşehir Belediyesi'nin ikram stantlarında pamuk şeker, patlamış mısır ve meyve ikramı yapıldı, çeşitli hediyeler verildi. Etkinlikte eğlenceli sahne programları da düzenlendi. Alanda kurulan sahnede sihirbaz, jonglör ve Başakgiller gösteri yaptı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.