Başaracağıma inanıyorum!

Başaracağıma inanıyorum!
Firmalardaki yaş kriteri sebebiyle iş bulamadığını söyleyen ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’tan yardım isteyen Selma Karasansar, ESBİM tarafından işe yerleştirildi. Karasansar, “Kadınların yapamayacağı işleri de yapabilirim, diyerek buraya geldim. Öncelikle kendime güveniyorum, başarabileceğime inanıyorum” dedi

Esenyurt’ta binlerce kişiyi iş sahibi yapan ESBİM, yaşamlara dokunmaya devam ediyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde düzenlenen ESBİM mülakatında, yaş kriteri sebebiyle iş bulamadığını söyleyen ve Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’tan yardım isteyen 43 yaşındaki Selma Karasansar, Başkan Bozkurt’un talimatıyla ESBİM tarafından işe yerleştirildi. Bir buçuk aydır çalışan Selma Karasansar, işe yerleştirilmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek Başkan Bozkurt’a teşekkür etti.


İstediğim yerdeyim

İş bulamadığı sıralarda kendine olan güvenini yitirdiğini söyleyen Selma Karasansar, çalışıyor olmanın mutluluğunu dile getirerek, “Daha önce bir işsizlik sürecim oldu. Bu dönemde büyük firmalara başvurdum ama yaşımdan dolayı işe almadılar. Mülakata bile katılamadım. Bayağı psikolojik sorunlar yaşadım, ‘Acaba yaşlandım mı?’ diye kendi kendime düşündüm, hatta ‘İşe yaramaz mıyım?’ diye düşündüm. Ondan sonra ESBİM’e müracaat ettim. ESBİM’in Dünya Kadınlar Günü mülakatında Belediye Başkanı’mıza derdimi anlattım. Başkanımız da bana yardımcı oldu. Böylelikle Gizem Hanım’la tanışarak buraya geldim, burada da çok mutluyum. Kadınların yapamayacağı işleri de yapabilirim, diyerek buraya geldim. Öncelikle kendime güveniyordum, başarabileceğime inanıyordum. Başardığımı düşünüyorum. Tornavida kullanmayı bilmiyordum, matkap kullanmayı bilmiyordum, şu an hepsini çözdüm ve gerçekten çok mutluyum. Yapabildiğimi gördüğüm için kendime güvenim geldi. Daha da başarılı olabileceğime inanıyorum. Öğrenmek istediğim çok şey var, öğreniyorum da. Buraya iyi ki gelmişim. Bir ürünü başından sonuna kadar tek başıma yaptım ve çok mutlu oldum. Başkan’ımıza ve Gizem Hanım’a çok teşekkür ederim. Tam istediğim yerdeyim, çok mutluyum” dedi.


Üç aydır iş arıyordum

ESBİM’in 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde gerçekleştirdiği mülakat sonucunda aynı firmada işe başlayan Merve Nur Belen ise “Üç aydır iş arıyordum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ESBİM’in mülakatına katıldım ve işe alındım. Bir buçuk aydır çalışıyorum, işimden memnunum. ESBİM’e teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.