Başımıza siyasetçi kesildin!

Başımıza siyasetçi kesildin!
İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Borsa İstanbul ile ilgili açıklamalarına Twitter üzerinden cevap vermesine tepki gösterdi. Subaşı, “Üç günlük Ak Partiliydin, geldin il başkanı oldun başımıza siyasetçi kesildin” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bütçe görüşmelerinin yapıldığı kasım ayı son toplantısında konuşan CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, yatırımcıların çıkarını koruyan kurumun Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) olduğunu, Ak Partili bir milletvekilinin abisinin de SPK’da genel müdür olarak görev aldığını belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun borsadaki spekülatif hareketlerle ilgili bir açıklama yaptığını, Ak Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin de genel başkanlarına yanıt verdiğini anlattı.


Niye zıplıyor?

“Borsada spekülatif hareketlerle bazı şirketlerin yapay olarak hisse senetleri yükseltiyorlar” diyen Subaşı, “Bu hisse sentleri çok para kazanacak diye vatandaşta buradan habire hisse senedi alıyor. Bu firmaların hangisi olduğunu borsacılar çok iyi biliyor, sosyal medyaya da yazılıyor. Muhtemelen hissesi yapay olarak yükseltilen firmaların oradan pay alan firmalara daha sonra hisse satılacak, yatan paraların hepsi spekülasyonu yapanın elinde kalacak. Bizim Genel Başkanımız da ‘burada borsada spekülatif hareket var. SPK takip etsin’ dedi. Sizin il başkanınız da, ‘ekonomik terörizm’, ‘bombacılık’, ‘Kılıçdaroğlu ekonomik bomba koyuyor’ gibi saçma sapan bir twit attı” ifadelerini kullandı. Bir genel başkanın yaptığı konuşmaya cevap verecek olan kişinin mevkidaşı olduğunu, dolayısı ile ya Ak Parti Genel Başkanı’nın yahut parti sözcüsünün bu açıklamalara cevap veremesi gerektiğini söyleyen Subaşı, “İl başkanına ne oluyor? Niye zıplıyor? Üç günlük Ak Partiliydin, geldin il başkanı oldun başımıza siyasetçi kesildin” diyerek tepki gösterdi.


Muhatabım Tevfik Bey

Ak Parti il Başkanı Osman Nuri Kabaktepe’nin ‘ekonomik terörizm’ ifadelerini en sert dille kınadığını ifade eden Doğan Subaşı, “Her kes kendi düzeyindeki insanlarla tartışsın. Benim muhatabım Tevfik beydir onunla tartışırım” sözleriyle devam etti. Ak Parti grubundan yükselen itirazlarala birlikte, “Kendi il başkanınıza bakın, teröristleri savunuyor. Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'aptal, hırslı, müteahhit kafalı' dediği iddia ediliyor” sözleri üzerine “Benim il başkanım terörist falan savunmuyor. 3-5 tane paçavranın haber diye yazdığı propagandalara inanmayın” dedi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.