Başkan Balcıoğlu sahaya indi!

Başkan Balcıoğlu sahaya indi!
Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu kentte yenileme çalışmalarının yapıldığı bölgeleri ziyaret etti.

BALCIOĞLU

SAHAYA ÇIKTI

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, gerçekleştirdiği saha ziyaretleri sırasında Körfezkent mevkii sahil yolundaki yaya köprüsü ve Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Yoğurtçu Heykeli alanında incelemelerde bulundu. Balcıoğlu, “Silivri'mizin her köşesini güzelleştirmek ve yaşanabilir kılmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi

Ekonomik ömrünü tamamlayan, körfezkent mevkii sahil yolundaki yaya köprüsü’nün yenilemesi için inceleme başlatıldığını belirten Balcıoğlu, "Köprünün yenilenmesi hem güvenliği artıracak hem de sahilimizin estetiğini iyileştirecektir” dedi. Yoğurtçu Heykeli'nin bulunduğu alanda ise bölgeyi daha işlevsel hale getirmek için planlama çalışmalarının başladığını ifade etti. Ziyaretlerini tamamladıktan sonra Silivri Sahili'nde vakit geçiren vatandaşlarla sohbet eden Başkan Balcıoğlu, "Hemşehrilerimizin düşünceleri, beklentileri bizim için çok önemli. Onların taleplerini ve önerilerini doğrudan dinleyerek, çalışmalarımızı bu yönde şekillendiriyoruz. Silivri'mizin her köşesini güzelleştirmek ve yaşanabilir kılmak için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Silivriye değer katacak

Balcıoğlu, yapımı devam eden Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatını da yerinde inceledi. Toplam 13 bin 291 metrekarelik alan üzerine kurulan merkez, gençlerin kültürel ve sosyal faaliyetlerini destekleyecek bir dizi imkan sunacak. Gençlik ve Kültür Merkezi, Silivri'nin gençlerine ve tüm halkına satranç odası, robotik kodlama atölyesi, dijital fotoğrafçılık atölyesi, 408 kişilik çok amaçlı salon, drama ve bale salonu, oyun odaları ve 185 koltuklu nikah salonu gibi çeşitli faaliyet alanları sağlayacak. Bu merkez, gençlerin ilçe dışına çıkmadan eğitim ve sosyal aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam sunmayı amaçlıyor. Balcıoğlu, inşaat alanını dolaşırken yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Kültür Merkezimiz, Silivri’de yaşayan gençlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın kültürel ve sosyal faaliyetler için komşu ilçeleri alternatif görmeyecekleri bir yer olacak Silivri'mize büyük bir değer katacak" dedi.

SİLİVRİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR YATIRIM

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, hafta sonunu saha ziyaretleriyle geçirerek, Yeni Mahalle'de yapımı devam eden yeni spor kompleksi yatırımını yerinde inceledi. Proje detayları hakkında bilgi alarak, inşaat alanını dolaşan Balcıoğlu, bu önemli yatırımın Silivri için getireceği faydaları değerlendirdi. Balcıoğlu, "Silivri'miz için çok önemli bir yatırım olan Spor Adası, gençlerimiz başta olmak üzere tüm hemşerilerimize kaliteli spor hizmeti sunacak. Burası, yediden yetmişe herkesin faydalanabileceği, ailelerin zaman geçirebileceği bir yaşam ve spor alanı olacak” dedi. Bu kompleksin, Boğluca Yaşam Vadisi 4. etap bölgesinde yer alması, çocuklar ve gençler için çeşitli aktiviteler sunması planlanıyor. Fen İşleri Müdürü Mustafa Tuncay Durgut'tan projenin son durumu hakkında bilgi alan Balcıoğlu, çalışmaların hızla devam ettiğini ve Silivri halkına hizmet vermek için sabırsızlandıklarını ifade etti. Balcıoğlu ayrıca, “Kentimizde yaşayan gençlerimiz için yeni spor ve yaşam alanları oluşturarak onların sağlıklı gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. Yeni Mahalle Kiptaş 2'nin karşısında yer alan ve "Spor Adası" olarak adlandırılan bu devasa tesis, 45 bin metrekarelik bir alan üzerinde inşa ediliyor. Tesis içerisinde üç futbol sahası, iki basketbol sahası, bir kapalı spor kompleksi, bir kapalı tenis salonu, geniş bir otopark ve yaşam alanları yer alacak.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.