Başkan uyuma işçine sahip çık!

Başkan uyuma işçine sahip çık!
Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma sağlanamayan Sarıyer Belediyesi'nde işçiler greve çıktı. Grevin üçüncü gününde konuşan işçiler, “Biz de insanca yaşamak istiyoruz. Belediye Başkanı Şükrü Genç hakkımız olanı versin, işçisine sahip çıksın” dedi

Yüzde 40 zam talep eden Sarıyer Belediyesi işçileri grevlerinin üçüncü gününde belediye önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş İstanbul Avrupa Yakası 2 No'lu Şube Başkanı Mehmet Pehlivan okudu. 16 Ocak 2022’de başlayan TİS görüşmelerinde 6 aylık süre boyunca anlaşma sağlanamaması nedeniyle greve çıktıklarını belirten Pehlivan, “Sendikamız toplu iş sözleşmelerini masada bitirmek için tüm çaba ve gayretini göstermiştir. Grevi amaç olarak değil zorunlu bir araç olarak görmektedir. Bugün de bu zorunlu görevi yerine getiriyoruz. Bizler Sarıyer Belediyesi işçileri, dört mevsim, her gün her türlü iklim ve diğer şartlar altında Sarıyer halkına hizmet ediyoruz. Bizler istiyoruz ki aldığımız ücretle yaşamımızı idame ettirebilelim, çocuklarımıza et, süt verebilelim, okul ihtiyaçlarını karşılayalım, kışın dondurucu soğuğunda onları ısıtabilelim” dedi.

İşçi büyük sıkıntı içinde
İşçilerin hakkı olanı istediğini söyleyen Pehlivan, "Ülkemizde istihdam alanları daraltılmış, işsizlik artmış, zorunlu tüketim maddelerine yapılan zamlarla enflasyon oranı yükselmiş, insanların alım gücü düşürülmüş, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayan insanlar hızla çoğalmaktadır. Bizler, insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürmek, çocuklarımızı okutabilmek, onlara iyi bir gelecek sağlamak için buradayız. Hükümet tarafından durdurulamayan günlük ciddi yükseliş gösteren enflasyon ve bu ekonomik koşullar, işçiler ve ailelerinin yaşamlarını sürdürülemez bir noktaya getirmiştir" diye konuştu.
 

Çaba göstermeyi sürdüreceğiz
Belediye yönetimine seslenen Pehlivan, “Sarıyer Belediyesi, işçilerinin bu haklı talebinin dikkate alınmasını, uyuşmazlık konusu olan maddeler üzerinde müzakerelere hazır olduğumuzu, görüşme masasını terk eden değil, çalışma barışının kalıcı ve sürükleyici olması için çaba ve gayret gösteren taraf olmaya devam edeceğiz” dedi.

Şükrü başkan sözünü tutsun

Basın açıklamasının ardından konuşan bazı işçiler ise büyük bir haksızlığa uğradıklarını söyledi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'i eleştiren işçiler, “Sağda solda her zaman emekten, emekçinin hakkından söz ediyor. Ama iş gerçek anlamda emekçinin hakkını vermeye geldi mi kendisini meydanda göremiyoruz. Bizler verilen maaşla geçinemiyoruz, insan gibi yaşamak için yüzde 40 zam talep ediyoruz. Lütfen Şükrü Genç hakkımızı versin, işçisine sahip çıksın, her fırsatta diline pelesenk ettiği 'emek en yüce değerdir' sözünün hakkını da versin” ifadelerini kullandı.

CHP kendisiyle çelişiyor

Sarıyer'de işçilerin başlattığı greve ilk destek ise ilçede muhalefette olan AK Parti'den geldi. Sarıyer Belediyesi'nin AK Partili Meclis üyeleri işçilerin grevine katılarak, “yanınızdayız” mesajı verdi. Sarıyer Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hüseyin Coşgun “İşçiler, Sarıyer Belediyesi önünde greve başladılar. Hak için, hukuk için. CHP'lilerin her fırsatta “insanca yaşam” dediği şeyi elde edebilmek için. İktidarımızın asgari ücrete yaptığı zammı eleştiren CHP'liler Sarıyer'de işçiye sadece yüzde 20 zammı reva görmüştür. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yoktur. Biz AK Parti olarak işçi kardeşlerimizin haklı mücadelesinde sonuna kadar yanlarında olacağız. Konuyu Meclis'te de gündeme taşıyacağız” şeklinde konuştu.

HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.