Başkana huzur kasaya zarar!

Başkana huzur kasaya zarar!
Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in öve öve bitiremediği Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Murat Çadır’ın belediyenin şirketi ÜSPER’de Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. Çadır belediyeden ‘Huzur hakkı’ adı altında maaş alacak. Öte yandan Sayıştay, Fatih Belediyesi’nde üç belediye başkan yardımcısının iki belediye şirketinden ‘huzur’ maaşı aldığını belirledi. Sayıştay belediyeden bu yanlışın düzeltilmesini istedi

ÖZEL HABER: ERCAN ÖZTÜRK - Belediyelerin mahalli kaynaklarını aktif ve verimli şekilde kullanması için kurdukları şirketlerin yönetim kurullarına ya başkan yardımcıları ya da meclis üyeleri getiriliyor. Şirket yönetimine seçilen isimlere belediyeden ‘huzur hakkı’ adı altında maaş bağlanıyor. Üsküdar Belediye şirketlerinden ÜSPER’in Yönetim Kurulu Başkanlığına Belediye Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer getirildi. 2005 yılından beri belediyede Başkan Danışmanı olarak görev yapan Ali Çiçek de ÜSPER'de ikinci adam oldu. Şirketin yönetim kurulu listesindeki üçüncü ismi ise Üsküdar Rizeliler Derneği Başkanı Murat Çadır oldu.

Her eve lazım!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile Rizeliler Derneği Başkanı Murat Çadır’ın çok sayıda organizasyonda bir araya geldikleri biliniyordu. Derneğin organize ettiği bir etkinliğe katılan Başkan Türkmen’e memleket manzaralı tablo hediye edilmişti. Türkmen bu etkinlikte Murat Çadır’a hitaben, “Millet olarak yeri geldiğinde emek verenleri tebrik etmek gerekir. Sevgili Murat Çadır bizim yol arkadaşımız. Hem partimiz, hem teşkilatımız hem de belediyemizde yıllarca beraberiz. Yüzü burada diye söylemiyorum, bunu söyleyince değişeceğine inanmıyorum, çok çalışkan ve gayretli. Yani 24 saat her yerde hazır. Hani bir reklam vardı biliyorsunuz; “Her eve lazım” diye. Murat Çadır gibi bir arkadaşımız her belediyeye, her derneğe lazım. Kendisine başarılar diliyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Sayıştay: Düzeltin

Sayıştay Başkanlığı’nın belediyelerde her yıl yaptığı denetimlerde şirketlerin yönetim kurulu üyeliği listeleriyle ilgili bir usulsüzlüğe rastlanıyor. Geçen yıl sonundaki denetimlerde Fatih Belediyesi’nin üç belediye başkan yardımcısının belediye şirketlerinden ‘Huzur hakkı’ adı altında maaş aldığı belirledi. Fatih Belediyesi şirketlerinden Emin Personel Hizmetleri şirketinin yönetim kurulu başkanlığı koltuğunda belediye başkan yardımcılarından Sami Er oturuyor. Er’in yardımcılıklarını yapan İzzettin Öztosun da Fatih Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. Bir diğer başkan yardımcısı Necati Selvi de aynı şirketten huzur hakkı alıyor. Diğer şirketi Halktaş’ın başında ise yine Sami Er oturuyor. Belediye Başkan Yardımcılarından Necati Selvi, Mehmet Özçelik de aynı şirkette yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunuyor. Üç başkan yardımcısının iki şirketten maaş alması Sayıştay tarafından usulsüz bulundu. Bu yanlışın düzeltilmesi istendi.

Üç şirketi de o yönetiyor

Pendik Belediyesi’nin şirketlerinden Pentaş, Penyapsan ve Personel A.Ş. Şirketlerinin ise yönetiminin tepesindeki isim aynı. 15 yıl boyunca Pendik Belediyesi’nde başkan danışmanlığı görevi yürüten Cihat Arslanoğlu, üç şirketin genel müdürü olarak görev yapıyor. Arslanoğlu üç şirketten de ‘Huzur’ maaşı alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.