Batmanlı öğrenciler Beylikdüzü'nde

Batmanlı öğrenciler Beylikdüzü'nde
Batman’dan gelen lise öğrencileri, “50 Kitap, 50 Dünya” projesi kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı ziyaret etti. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde öğrencileri ağırlayan Başkan Çalık, öğrencilerin kendisine mektup yazarak ulaştığını belirterek, “Mektupları tek tek okudum. Çok etkileyiciydi” dedi

Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, “50 Kitap, 50 Dünya”projesi kapsamında Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ı ziyaret etti. Lisede düzenlenen proje kapsamında kitap okuma yarışması yapılarak, hedeflenen kitapların tamamını okuyan ve başarılı olan 15 öğrenci İstanbul gezisi ile ödüllendirildi. Geziye katılma hakkı kazanan öğrenciler, Edebiyat Öğretmeni Mahfuz Yılmaz aracılığıyla Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a mektup yazarak Beylikdüzü gezisi için destek istedi. Öğrencilerin ricasını kırmayarak Beylikdüzü’ne davet eden Başkan Çalık, öğrencileri BAKSM’de karşılayarak Galeri Bedri Rahmi salonu ile Yaşar Kemal Kütüphanesi’ni gezdi. Daha sonra Rıfat Ilgaz Eğitim Tarihi Müzesi’ni gezen lise öğrencileri, Beylikdüzü Smart’ı da ziyaret etti. Ayrıca müzik bölümü öğrencileri, gezi öncesi Beylikdüzü Sahnesi’nde müzik ziyafeti sundu. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Çalık da öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek, öğretmen ve öğrencilere Nutuk kitabı hediye etti.

Gençlerin varlığı çok kıymetli
Batmanlı öğrencileri Beylikdüzü’nde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Kitap okuma projesi kapsamında öğrenciler Beylikdüzü’ne gelmek istediklerini bizlere ilettiler ve biz de gençlerimizi buraya davet ettik. Bize mektup yazmışlar. Mektupları tek tek okudum. Çok etkileyiciydi. Varlıklarını bize uzakta da olsa hissettirdiler. Memleketten umutlarını hiç koparmayan gençlerin olduğunu bilmek çok kıymetli. Memleketin her noktasında gençlere güvenmeye devam edeceğiz. Çünkü bu işi dönüştürecek olan gençlerdir. Öğrencilerimizi Beylikdüzü’nde ağırlamaktan dolayı da memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim. Umarım Beylikdüzü ziyareti çocuklar için güzel bir deneyim olur.” ifadelerini kullandı.

Beylikdüzü kültür sanat demek
“50 Kitap, 50 Dünya” projesi kapsamında Beylikdüzü’ne geldiklerini belirten Edebiyat Öğretmeni ve aynı zamanda projenin koordinatörü olan Mahfuz Yılmaz ise “Projede Türk ve dünya edebiyatından seçtiğimiz 50 yazar var. Amacımız 4 yıl boyunca bu 50 yazarı çocuklara okutmak. Tabii bu kitap okuma formatının bir de ödül bölümü var. Çocuklar tüm kitapları okudu ve biz de bizi misafir etmesi ve İstanbul’u görmemize imkan vermesi için sayın başkanımıza mektup yazdık. Başkanımız da bize olumlu dönüş yaptı ve böylece buraya geldik. Beylikdüzü’ne ilk defa geldik ve çok beğendiğimizi ifade etmek isterim. Beylikdüzü kültür sanat demek. Sanat değiştirir, sanat dönüştürür. Burada çok güzel yerler gördük. Beylikdüzü’nde yeşil alanlar çok fazla, yeşile değer verilen bir yer. Gençlere, kültür sanat çalışmalarına ve eğitime çok önem verilen bir yer. Bize bu imkanı sağlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. Beylikdüzü’nü çok beğendiklerini ve belediye başkanı tarafından çok iyi karşılandıklarını söyleyen Batmanlı öğrenciler ise BAKSM’de bulunan kütüphaneler ve Beylikdüzü Smart’tan çok etkilendiklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.