Battal İlgezdi: Bizim için özel bir gün

Battal İlgezdi: Bizim için özel bir gün
Hayırsever iş insanı İnal Aydınoğlu’nun destekleriyle hayata geçirilecek “Ataşehir Belediyesi Gönüllü Hizmet Vakfı Atatürk Kütüphanesi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bizim için çok özel bir gün. Çünkü burada Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini vereceğimiz bir kütüphane inşa ediyoruz” dedi

Ataşehir Belediyesi ile Gönüllü Hizmet Vakfı’nın iş birliğiyle Ataşehir’e Türkiye’nin en büyük “Atatürk Kütüphanesi” kazandırılıyor. İçerenköy Mahallesi’nde bin 672 metrekarelik alanda, 667 metrekare oturumlu, 4 kattan oluşan toplam 3 bin 249 metrekare yapı alanına sahip, Türkiye’nin Atatürk ile ilgili en büyük kütüphanesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.


İlgezdi, teşekkür etti

Temeli atılan kütüphanenin, Türkiye’de Atatürk ile ilgili yazılmış kaynak kitapların bulunduğu en büyük kütüphane olma özelliği taşıyacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Bizim için çok özel bir gün. Çünkü burada Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini vereceğimiz bir kütüphane inşa ediyoruz. Bu anlamda emeği geçen mesai arkadaşlarıma ve projenin fikir babası saygıdeğer İnal Aydınoğlu’na ve Gönüllü Hizmet Vakfı’na teşekkür ediyorum. Aslında bu alana belediye binasını inşa etmek istemiştik ve bununla ilgili bütün hazırlıkları tamamlamıştık fakat böyle bir kütüphanenin yapılması gündeme gelince biz belediye binası yapmaktan vazgeçtik. Atatürk Kütüphanesi yapmaya böylelikle karar verdik” şeklinde konuştu.


Vazgeçmeyeceğiz

Kütüphanenin konumunun Ataşehir’in tam merkezinde olmasına dikkat çeken İlgezdi, “Kısmet olursa çok kısa bir zamanda kütüphanemizi bitireceğiz. Önemli olan bu binaları yapmak değil, önemli olan içini doldurabilmektir. Atatürk Kütüphanesi gelecek nesillerimize bırakacağımız en anlamlı miraslarımız arasında yer alacak. Bir dünya lideri olan Ulu Önderimiz Atatürk, hayatı boyunca bilime ve kitaba olan önemi vurgulamış ve bunu yaşamına yansıtmıştır. Hayatının çoğunu cephelerde geçirmiş olmasına rağmen kitaplarını yanından ayırmamıştır. Yaşamı boyunca da kitap okumak ve araştırmaktan hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Bizler onun aziz varlığını her daim Ataşehir’de yaşatacağız. Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerlerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Atatürk’ün bize gösterdiği yolda, Cumhuriyet’in ışığında, aydınlık yarınlara yurttaşlarımızla birlikte yürüyeceğiz” dedi.


En entelektüel ilçe

Gönüllü Hizmet Vakfı Başkanı İnal Aydınoğlu ise temel atma töreninde yaptığı konuşmada, “Her önerimizi oy birliğiyle kabul ederek, bize Ataşehir’e hizmet etme imkânı tanıyan sevgili Başkanım ve Belediye Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum. Ataşehir İstanbul’un en entelektüel ilçesi olma konumdadır. Sevgili Başkanımız ve ekibi, çağdaş uygarlık düzeyinde bir kent oluşturabilmek için kültüre, sanata, eğitime çok büyük önem veriyorlar ve Ataşehir’i bir kültür ve sanat kenti yapabilmek için çaba sarf ediyorlar. Biz de Gönüllü Hizmet Vakfı olarak; eğitim, kültür ve sağlık alanında çorbada tuzumuz olsun diye yola çıkmış gönüllü bir aileyiz. Atatürk Kütüphanesi; çok değerli ilim, bilim insanları ve önemli Atatürk uzmanlarının katkısı ile yapılacak” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.