Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz? 

Bayramda hangi köprü ve otoyollar ücretsiz? 
2023 yılı Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala ücretsiz köprülerin ve otoyolların hangileri olacağı da açıklandı.

Fatma Müge Yücetürk - Ramazan Bayramı’nda ücretsiz olacak yollar açıklandıktan hemen sonra vatandaşlar, bu köprü ve otoyolların hangileri olduğunu sorgulamaya başladı. Peki Ramazan Bayramı’nda ücretsiz olarak geçilecek yollar hangileri? Ramazan Bayramı’nda toplu taşıma ücretsiz olacak mı? İşte tüm merak edilen soruların yanıtları…

Ramazan Bayramı 2023 yılında 21-22 ve 23 Nisan tarihlerinde kutlanacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bayram süresince bazı otoyolların ve köprülerin ücretsiz olacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla açıklanan karar, Resmi Gazete’de de yayınlanarak geçerlilik kazandı.

Ancak 2023 Ramazan Bayramı’nda köprü ve otoyolların ücretsiz olacağı dair imzalanan karar bir istisna içeriyor. Buna göre, “Yap İşlet Devret” modeli ile inşa edilen köprüler ve otoyollardan geçenlerden bayram boyunca da ücret alınmaya devam edecek.

Ücretsiz otoyol ve köprü uygulaması ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı’nda ücretsiz olacağı açıklanan köprü ve otoyollardan ücretsiz geçiş hakkının tam olarak ne zaman başlayacağı da merak konusu oluyor. Karara göre, otoyollar ve köprülerden ücretsiz geçişler 20 Nisan Perşembe günü saat 00.00’de başlayacak. Geçiş hakkında son saat ise 24 Haziran Pazartesi 07.00 olarak açıklandı.

İşte ücretsiz köprüler ve otoyollar!

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ.............ÜCRETSİZ

FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜSÜ...........ÜCRETSİZ

Ücretli köprüler ve otoyollar hangileri?

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ..............................PARALI

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ......................PARALI

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ..............PARALI

AVRASYA TÜNELİ.........................................PARALI

Toplu taşıma ücretsiz olacak mı?

Öte yandan Ramazan Bayramı 2023’te üç büyükşehirde toplu taşımanın ücretsiz olacağı açıklandı. Buna göre, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 21 Nisan saat 00.00 ile 23 Nisan saat 00.00 arasında toplu taşımadan ücret alınmayacak. Marmaray, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu, Başkentray ve İzban ile belediyelerin yürüttüğü toplu taşıma hizmetleri uygulamaya dahil olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.