Belediyeden çok sıkı pazar tedbiri

Belediyeden çok sıkı pazar tedbiri
Küresel salgınla mücadelede Çatalca’da yoğun önlem ve tedbirler alan Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği kararları doğrultusunda açılması uygun görülen Halk Pazarı için belediye ekiplerini seferber etti.

Sağlık İşleri, Zabıta Müdürlüğü ekipleri gıda ve bu hafta itibariyle yeniden kurulmaya başlayan giyim pazarında koronavirüs salgınına karşı önlem ve tedbirler aldı. Sabahın erken saatlerinde pazar alanında yer alan ekipler, esnafı karşılayarak sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tezgâhların kurulumunu sağladı.

Pazar giriş ve çıkış noktaları oluşturarak bu alanlara el dezenfektanları ve dezenfekte paspasları yerleştiren ekipler esnafa, el dezenfektanı, maske ve “Ürünlere Dokunmayın” yazılı stickerler dağıttı. Alışveriş yapmak için pazara gelen vatandaşların ateş ölçümleri yapılarak pazar alanına alınırken, maskesi olmayan vatandaşlara maske verilerek ve dezenfektan paspasına basarak pazara girişi sağlandı. Pazar saatleri içerisinde esnafların ve vatandaşların sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyarılar, ekiplerce titizlikle yapılırken, yoğunluk yaşanmaması konusunda da pazara kontrollü giriş sağlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.