Belediyeler devre dışı

Belediyeler devre dışı
CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Kanal İstanbul Projesi'nni sert sözlerle eleştirdi. "Türkiye’nin en büyük vurgunlarından birisi de Kanal İstanbul üzerinden yapılıyor" diyen Karabat, "Şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Kanal İstanbul'daki arazilerin imarları ve kat izinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılıyor. Belediyeler devre dışı" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgüğr Karabat, önemli açıklamalarda bulundu. İktidara sert sözlerle yüklenen Karabat, "63 milyar dolar özelleştirme, 156 milyar dolar Hazine garantili işler ve satılan 300 milyon metrekare kamu arazisi yetmedi. Ülke “proje” adı altında talan edilmeye devam ediliyor" dedi. "Türkiye’nin en büyük vurgunlarından birisi de Kanal İstanbul üzerinden yapılıyor" diyen Karabat, "Şunu herkesin bilmesi gerekiyor. Kanal İstanbul’daki arazilerin imarları ve kat izinleri Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılıyor. Belediyeler devre dışı." ifadelerini kullandı.

Kim bu şanslı kişiler?

İstanbul’daki tarım arazilerinin imara açılmasını sevinçle karşılayan Ürdünlü emlakçıyı hatırlatan Karabat, "Onu mutluluktan havaya uçuran bizim Çevre Bakanlığımız, Büyükçekmece’deki, Silivri’deki ve Çatalca’daki çiftçimizin de kan ağlamasına neden oluyor. Sözde “Yenişehir” adında Kanal İstanbul’da 2 milyon nüfusluk bir bölge yaratılacak. Burada Çevre Bakanlığı kişisine göre imar veriyor. Evet, şaşırmadınız biliyorum. Kadrolaşmayı, liyakatsizliği ve ihaleciliği en iyi yapan AKP, imarda da oyun oynuyor. İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde Yenişehir Rezerv Yapı Alanı 1, 2 ve 3. etap planlama sahası imar uygulaması askıya çıktı. Askıya çıkan imar izinlerinde bazı bölgelerde 15 kat izin verilirken bazılarına 3 kat izin verildi. Kim bu 15 kat imar izni verilen şanslı kişiler? Yoksa Katar Emiri’nin annesi mi? Berat Albayrak’ın da Kanal İstanbul’da arazisi var. Talih kuşu ona mı kondu acaba? Veya AKP’li yandaş müteahhitlere mi?" diye sordu.

Bilgiler gizleniyor

Kanunen açıklanması gereken bu bilgilerin gizlendiğini savunan Karabat, "AKP, gördüğünüz gibi Kanal İstanbul’da rant içinde rant yaratıyor. 15 kat imar izni verilen kat maliklerinin ismi gizleniyor.

Şimdi gelelim iklim değişikliği meselesine. AKP, Paris İklim Anlaşması’nı meclisinde en son uygulayan ülke oldu. Avrupa artık ülkelere karbon vergisi uygulayacağını açıkladı. AKP de dünyaya şirin görünmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na “İklim Değişikliği” tanımını monte etti.

Ama gelin görün ki hem İstanbul’un hem de Marmara Bölgesi’nin iklimine, doğasına büyük zarar verecek olan Kanal İstanbul isimli gayrimenkul projesinin koordinasyonunu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yapıyor. 16 milyon nüfuslu İstanbul’da zaten geçmiş 25 yıldaki yanlış yönetimler nedeniyle şu anda su, hava kirliliği, trafik gibi sorunlar yaşanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bunları çözmek isterken AKP Hükümeti de engel olmak için elinden geleni yapıyor.

AKP Hükümeti, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile K Kanal İstanbul projesini yaparak İstanbul’un sorunlarını büyütmeye çalışıyor. Marmara Denizi’ne, Trakya’nın tarım ve su havzalarına verilecek zararlar görmezden geliniyor. Bir beton kanal etrafına 2 milyon nüfusu yerleştirince acaba hangi iklim değişikliği yaşanacak? İsminde “İklim Değişikliği” olan bakanlık bunun yerine rant yaratmakla uğraşıyor. İmtiyazlı kişilere 15 kat imar izni dağıtıyor" iddiasını ortyaya attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.