BELTUR halkın olmalıdır

BELTUR halkın olmalıdır
İBB Ekim ayı meclis toplantısında BELTUR’la ilgili konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, CHP Grubunun BELTUR bünyesine getirmek istediği ve “Shopping Shop” adı verilen uygulamayı eleştirdi. Yılmaz, "BELTUR halkın olmalıdır" diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 2020 yılı ekim ayı meclis toplantısı 1. oturumunda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, BELTUR bünyesine özel şirketlerin girmemesi gerektiğini ifade ederek, "BELTUR İstanbulluların tamamını kapsayan, sosyal hizmet yapan bir tesis olmalıdır" dedi. Başkan Yılmaz, CHP’nin sosyal belediyecilik ve sosyalizm gibi kavramları rahatlıkla dile getirdiğini ancak bu kavramları hayatın içerisine sokmaya gelince zorlandığını söyledi. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı’nın “Shopping Shop (Market içinde market)” terimini eleştiren Yılmaz, neden Türkçe isim verilmediğini sordu. Dünyaya Türkçe bakıp Türkçe okumaya devam edeceklerini söyleyen Yılmaz, Silivri Belediyesi tarafından ruhsat işlemlerinde Türkçe isim zorunluluğunu örnek göstererek, İstanbul’da tüm mağazaların Türkçe isimle olabileceğine yönelik beklentisini dile getirdi.


KONTAK KAPATMA NOKTASINA GELDİLER

İBB Meclisi'nde konuşan ve "Pandemi sürecinde en çok yara alan ve zarar eden sektörlerden biri de ulaşım sektörü oldu" diyerek minibüsçü esnafının yaşadığı problemleri gündeme getiren Volkan Yılmaz, "Biz İBB olarak, Şile, Silivri ve Çatalca’da faaliyet gösteren 212 taksiyi kırmızıdan sarıya çevirdik bu problemi çözdük. Halk otobüsü problemini çözerek kilometre bazlı tek tip taşımacılığa geçtik. Ama unuttuğumuz bir konu var, o da minibüsçüler. Özellikle taşra da minibüsçü esnafının durumu çok zor ve neredeyse kontak kapatma noktasına geldiler. Silivri’ye uzaklığı 30 km’nin üzerinde olan mahalleler köyler var. 30 km ileriden ayakta yolcu almandan gelen bir minibüsün geldiğini düşünün. Ayrıca İBB’nin oralara İETT seferleri var. Bundan rahatsız değiliz. İETT o köylere 3.75 kuruşa gidiyor. Tabi ki vatandaşlarımızı ucuza taşıyacağız ama minibüs tarifesi 7 lira. Peki, minibüsçü esnafı nasıl ayakta kalacak? Onun için ben bu saatten sonra ne otobüsçüyüm ne taksici. Ben bu saatten sonra minibüsçüyüm arkadaşlar. Minibüsçülerin problemleri çözülene kadar, bu ulaşım paydaşı olan minibüsçülere İBB bünyesinde bir çözüm bulunana kadar da minibüsçülerin haklarını hukuklarını buradan savunmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

SAVAŞ ATAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.