Bereketli bir sezon için kurban kesildi

Bereketli bir sezon için kurban kesildi
Av sezonunun açılmasına saatler kala İstanbul’un ünlü balıkçısı ve Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı yeni sezonun bol ve bereketli geçmesi için kurban kesip dua etti.

Balık severlerin merakla beklediği av sezonu açılıyor. Bu sene balığın bereketli olması için Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı din görevlileri ile birlikte dua edip 3 adet koç kesti. Bol balıklı ve fırtınasız bir sezon temenni eden usta balıkçı: “Çok şükür yeni balık sezonunu açıyoruz. Bu senenin bol ve bereketli geçmesi için hep birlikte dua edip kurban kestik. 4 buçuk ay aradan sonra Vira Bismillah diyoruz. Hasret bitiyor. Vatanımıza, milletimize hayırlı olsun” dedi.


OLTAMIZI ATIYORUZ HAMSİ, SARDALYA, PALAMUT GELİYOR

Vatandaşlara bol bol balık tüketmesi için çağrıda bulunan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: “Balık çok önemli. İçinde katkı maddesi bulunmayan. Yıpranan dokuları onaran tek besin kaynağı balık. Artık hem balıkçılar hemde halkımız balıkla buluşuyor. Denizin hangi bölgesine ağımızı, oltamızı atarsak atalım Karadeniz, Tekirdağ, İstanbul Boğazı’nda Hamsi, sardalya, palamut geliyor. Vatandaşlarımız haftada en az iki kere, hiç balık yemiyorsalarda en az 200 gram balık tüketsinler” şeklinde konuştu.


BALIK ŞİFA KAYNAĞIDIR

Balığın öneminin saymakla bitmeyeceğini belirten Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: “Balık şifadır. Anne sütüne eşdeğer. İçinde katkı maddesi olmayan tek besin kaynağıdır. Bunun önemine her zaman değiniyoruz. Denizlerimiz tükenmeyen madenlerimizdir. Denizler bize devamlı balık veriyor. Bunun kıymetini bilelim. Karadeniz, Marmara Türk halkına bir armağandır. Değerini bilelim” diye konuştu.


DENİZ VE BALIK BİZİM SEVDAMIZ

50 yıldır balıkçılık yapan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Kenan Balcı: Deniz ve balık artık bizim sevdamız haline geldi. Gençlerimize, çocuklarımıza deniz ve balık sevgisini aşılamak için elimizden geldiği kadar çaba gösteriyoruz. Ülkemiz coğrafi anlamda çok değerli ve kıymetli. Üç tarafı denizlerle kaplı. Her denizde farklı balık türü çıkıyor. Her balığın lezzeti farklı. Bizlerin temennisinde yeni sezonda bol balık olsun” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.