Beril Doğanel: Doğup, büyüdüğüm kente emek vereceğim

Beril Doğanel: Doğup, büyüdüğüm kente emek vereceğim
CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığını ilan eden Beril Doğanel, “Doğup, büyüdüğüm kente emek vermek, Avcılar'a katkı sunmak istiyorum” dedi

CHP Avcılar Belediye Meclis Üyeliği için aday adaylığını ilan eden Beril Doğanel, Avcılar'da doğmuş ve büyümüş bir isim olarak dikkat çekiyor. Henüz 33 yaşında olan ve 18 yaşından bu yana CHPü yesi olduğunu söyleyen Doğanel, “Doğup, büyüdüğüm kente emek vermek, Avcılar'a katkı sunmak istiyorum” dedi.

31 Mart 2024'te gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesi aday adayları da siyasetin gündeminde yer almaya devam ediyor. Devam eden süreç göze çarpan isimlerden birisi de CHP Avcılar Belediye Meclis Üyesi aday adaylığını ilan eden Beril Doğanel oldu. Genç ve dinamik karakteriyle önplana çıkan Doğanel, henüz 33 yaşında ve 18 yaşından beri CHP içerisinde siyaset yapan birisi. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunu olan Doğanel, başarılı bir iş hayatıyla da adından söz ettirmeyi başarıyor. Gerek iş hayatında gerekse de öğrenim hayatında edindiği tecrübeleri Avcılar'a aktarmak için yola çıkan Doğanel, Avcılar halkının da teveccühünü görüyor.

12959a44-1998-4e2a-afec-78faeccd594a.jpg

Avcılarlı bir isim

Kendisinden söz eden Doğanel, “1990 yılının Ocak ayında Avcılar’da dünyaya geldim. İlkokulu Avcılar Ambarlı İlköğretim Okulu’nda derece ile tamamladıktan sonra liseyi Yabancı dil ağırlıklı Avcılar Sabancı 50.Yıl Lisesi’nde bitirdim. Yüksek Öğrenimime Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde devam ettim ve bu dönemde başta dil olmak üzere bilişim, yönetişim alanlarında kendimi geliştirdim” dedi.

fa839d3f-5863-427e-9751-78966db85c13.jpg

Başarılı bir iş hayatı var

İş hayatındaki tecrübelerinden de söz eden Doğanel, “2015 yılından itibaren Demsay Elektronik’te başladığım meslek hayatıma savunma sanayii, otomotiv ve medikal sektörün öncü firmalarının ana tedarikçisi olarak devam etmekteyim. Shanghai, Nürnberg, Münih gibi Avrupa’nın ve Asya’nın önemli ticari merkezlerindeki uluslararası fuarlara yönetici pozisyonunda katılım sağladım. Dünya’da elektronik ve teknolojik alanda yürütülen çalışmaları yerinde gözlemleme şansım oldu. Bu alanlarda güçlü bir tecrübeye ve bilgi birikimine sahibim. Sürekli değişen, dinamik bir yapıya sahip olan elektronik teknolojiler alanında meslek hayatıma devam ederken çeşitli yurtdışı seyahatleri ve fuarların da programlanmasıyla bu noktada yapılan çalışmaların incelenmesi ve yürütülmesi konusunda çalışmalarım devam etmektedir. 2023 yılı itibariyle elektronik sektöründe hizmet veren özel bir şirkette İstanbul Bölge Müdürü olarak mesleğimi devam ettirmekteyim” ifadelerini kullandı.

Lise yıllarından beri siyasetle ilgili

Siyasetle ilişkini de anlatan Doğanel, “Lise yıllarından itibaren ülke sorunlarına ve siyasete ilgi duymaya başladım. Uzun yıllar önce Avcılar’a yerleşen CHP’li bir ailenin kızı olarak 18 yaşından itibaren Cumhuriyet Halk Partisi gençlik örgütüne katıldım. Mahallemde ve ilçemde çeşitli görevlerde bulundum. Toplumsal ve kültürel alanlarda faaliyet gösteren ve projeleri üreten sivil toplum kuruluşları ile etkin şekilde iletişim halindeyim. Kent sorunları başta olmak çevre, iklim, kültür, sanat, spor alanlarında proje üreten aktif bir derneğin yönetiminde yer almaktayım” dedi.

Avcılar içni emek vereceğiz

Kadın haklarından ve hayvan haklarından da söz açan Beril Doğanel, tüm hakları gözeterek Avcılar'da herkesin hakkını koruyarak, kente emek vereceklerinin altını çizdi. Doğanel, “Son yıllarda gerek siyasette, gerek iş hayatında gerekse de kamusal alanda kadınlara yönelik bir engelleme ve baskı söz konusudur. Cumhuriyet’in 100. Yılına girerken belki de her alanda eşit söz sahibi olmamız gerekirken mevcut politikalar nedeniyle kadınların mevcut kazanımları da sekteye uğramıştır. Bu nedenle gerçek bir toplumsal iyileşmeden bahsedeceksek, Atatürk’ün belirlemiş olduğu ilkeler doğrultusunda çağdaş bir toplum yapısına kavuşacaksak bunun tek yolu kadınların ve gençlerin siyasi süreçlerde daha fazla temsil haklarına sahip olmasından geçiyor. Siyasette önceliğim başta kadın ve çocuk hakları olmak üzere tüm dezavantajlı gruplara yönelik etkin, yaratıcı ve kalıcı projeler üretmek olacaktır. Ayrıca bilindiği üzere “dünya yalnızca biz insanlara ait değildir!” Hayvanların yaşam hakkına da saygı duyacağız ve tüm canlılar için daha yaşanabilir bir Avcılar için emek vereceğiz” dedi.

Atatürk vurgusu

Aday adaylığına yönelik açıklamasında Atatürk vurgusu da yapan Doğanel, “Atatürkçü düşünce ve idealleri olan eğitimli bir kadın olarak kendi bilgi birikimim ile bahsettiğimiz konularda partimize ve kadın mücadelesine önemli katkılar sunacağıma dair inancım tam. Özellikle dijital bir dönüşüm içerisinde olan dünyamızda yenilikçi teknolojilerin siyasette de etkin kullanımının zorunluluk olduğu günümüzde bilişim, teknoloji ve yönetişim konularında partimize önemli hizmetlerde bulunabileceğime inanıyorum. Bu alanda benimle birlikte hareket edebilecek nitelikli ve heyecanlı genç arkadaşlarım var. Onlarla birlikte siyasetin dijital dönüşüme entegrasyonunu sağlıklı biçimde yapacağız. Ayrıca uluslararası deneyimlerimden yola çıkarak dünyadaki farklı yerel yönetim modellerini inceleyerek, toplum yararına projeler geliştirmek niyetindeyim” diye konuştu.

Gece gündüz çalışacağız

Avcılar için gece gündüz çalışacağını kaydeden Doğanel şu ifadeleri kullandı; “Siyaset kuşkusuz bir iddia işidir. Ciddi bir bilgi birikiminin yanında toplum yararına bir şeyler yapabilecek olmanın heyecanını taşımayanların ise siyasette işi olmamalıdır. Bizler toplumu sadaka kültürüne alıştıran mevcut zihniyetle mücadele ederken toplumun kendi ayakları üzerinde durabileceği zeminler hazırlamakla mükellefiz. Kendimize, ailemize, yaşadığımız topluma, kadınlara, çocuklara karşı ciddi bir sorumluluğumuz var. Siyasete dair en önemli iddiamız ise bu sorumluluğu yerine getirmek için azimle, sabırla gece gündüz çalışmaktır.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.