Berkin vurulduğu yerde anıldı

Berkin vurulduğu yerde anıldı
Berkin Elvan’ın ekmek almaya giderken Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğiyle vurulmasının üzerinden 8 yıl geçti. Elvan ailesi Berkin’in vurulduğu alanda toplanarak anma gerçekleştirdi. Aile fertleri “Biz ilerde bu kararın teşkil etmesini istiyoruz. Başka hiçbir isteğimiz yok. O yüzden size çok ihtiyacımız var” diyerek cuma günü görülecek karar duruşmasına çağrı yaptı.

Gezi̇ Parkı Direnişi sırasında Okmeydanı'nda polisin attığı gaz fişeğiyla kafasından yaralanarak aylarca yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan, cuma günü görülecek karar duruşması öncesinde vurulduğu yerde anıldı. 16 Haziran 2013 tarihinde 15 yaşındayken vurulan Elvan’ın cuma günü Çağlayan Adliyesi saat 10.00’da görülecek duruşmasına tüm aile fertleri çağrı yaptı. Baba Sami Elvan ve Anne Gülsüm Elvan, tüm kamuoyunu cuma günü saat 09.30’da İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’ne beklediklerini kaydetti.

O günden beri evimize dönmedi

Elvan ailesi adına basın açıklamasını okuyan Berkin’in kız kardeşi Özge Elvan, “Bundan tam sekiz yıl önceydi. Oğlumuz, sekiz yıl önce bugün, polis tarafından hedef alınarak başından gaz fişeğiyle tam da bu sokakta vuruldu. Can güvenliğimizden sorumlu olan devlet ve devletin güçleri, oğlumuzu sekiz yıl önce bugün bizden kopardı. Oğlumuz 16 Haziran 2013’ten beri büyüdüğü, top oynadığı, okula gittiği bu mahalleye ve evimize bir daha dönemedi” dedi.

Yargı sekiz yıldır kulak tıkıyor

Yargının sekiz yıldır çağrılarına kulak tıkadığının altını çizen Elvan, çocuk katillerinin korunduğunu söyledi: “Biz sadece kan akmasın, silahlar sussun, çocuklar öldürülmesin istedik. Oğlumuzu vuran katil Fatih Dalgalı, hapishanede olması gerekirken görevine devam etti. Tam sekiz yıldır görev yaptığı bölgeden haberler aldıkça endişeleniyoruz. Biliyoruz ki bu ülkede katiller devletin yetkili makamları tarafından korunuyor.”

Çocukluğunu çalanlar hesap versin

Cuma günü görülecek duruşmaya açık bir müdahale olduğu endişesi taşıdıklarını kaydeden Elvan, Berkin nezdinde katledilen tüm çocuklar için adalet istedi. Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha önce bizi, avukatlarımızı, sanığı ve tanıkları doğrudan dinlemeyen bir heyetin kararı açıklamasını kabul etmiyoruz. Berkinimizin çocukluğunu, geleceğini ve hayallerini çalanların bir an önce hesap vermesini istiyoruz. Çocuklar bir daha öldürülmesin diye katillerinin yargılanması için ısrarımızı sürdüreceğiz. Unutulmamalıdır ki bir çocuğu öldüren katilin hesap vermesi, geride kalan tüm çocukların geleceğinin teminatı olacak.”

Herkesi duruşmaya bekliyoruz

Baba Sami Elvan ise, karar duruşmasına destek beklediklerini vurguladı. Tüm kamuoyunu cuma günü Çağlayan’a bekleyen Elvan, yaptığı açıklamada, “Desteğinize ihtiyacımız var. Biz 8 yıldır adalete aç bir aileyiz. Sadece kendimiz düşünmüyoruz. Çocuğumuzun geri gelmeyeceğini de çok iyi biliyoruz. Ama ülkemizde yaşayan bütün insanlar için emsal teşkil etmesi bakımından cuma günkü duruşma çok önemli. Katiller ceza almasın diye devlet elinden geleni yapıyor. Biz ilerde emsal teşkil etmesini istiyoruz. Başka hiçbir isteğimiz yok. O yüzden size çok ihtiyacımız var” dedi. Anne Gülsüm Elvan ise “Adalet istiyoruz, adalet istiyoruz, adalet istiyoruz. Bu adaleti alalım. Herkes için, bütün çocuklar için” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.