Beşiktaş'taki muhtaç sayısı 4 bine ulaştı!

Beşiktaş'taki muhtaç sayısı 4 bine ulaştı!
Türkiye’nin kalkınma ve gelişmişlikte örnek gösterilen Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’tan çarpıcı kriz açıklaması. Akpolat, ilçedeki yardıma muhtaç kişi sayısının 4 bine çıkarak zirve yaptığını iddia etti. Türkiye’de bir kriz dönemi yaşandığını ifade eden Akpolat, Anadolu’da yaşanan yoksulluk görüntülerinin İstanbul’da da görülmeye başlandığını kaydetti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’dan çarpıcı kriz açıklaması. Akpolat Türkiye’nin kalkınma ve gelişmişlikte örnek gösterilen Beşiktaş’ta yardıma muhtaç kişi sayısının 4 bine çıkarak zirve yaptığını açıkladı. Anadolu’daki yoksul ve çilekeş kadınların resmedildiği “Mutfaksız Kadınlar” isimli resim sergisinin açılışını yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, büyük bir kriz dönemin yaşandığına dikkat çekti. Akpolat, “Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Beşiktaş birşey kıyas yapılırken en üste konulur. Fakat Beşiktaş’ta bile ihtiyaç sahibi kişi sayısı 4 binlere ulaştı” dedi. Kriz meselesini acilen çözmesi gerektiğini söyleyen Akpolat, Anadolu’daki fakirlik manzaralarının İstanbul’da da görülmeye başlandığını kaydetti.


Mutfaksız Kadınlar sergisi

Semail Şeren’in Doğu Anadolu’da mutfaksız evlerde yoksulluğa rağmen hayatta kalma mücadelesi veren kadınları anlattığı ‘Mutfaksız Kadınlar’ sergisi açıldı. Sergiye Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Cem Vakfı Onursal Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, Gazeteci ve Tv Sunucusu Gülgün Feyman katıldı.

beşiktaş
 


Geri kalmışlığı gösterdi

Program açılışında konuşan Cem Vakfı Onursal Genel Başkanı İzzettin Doğan, 21. yüzyılı yaşadığımız şu günlerde serginin Anadolu’daki geri kalmışlığı bir kez daha gösterdiğini söyledi. Doğan, “Sergi bugüne kadar ismi duyulmamış, bu ülkenin gerçek sahipliğini yapan kadınlarını İstanbul’a taşıdı. Bir kez daha bize gösterdi” dedi. Serginin ülkeyi yönetenlere bir rehberlik yaptığını kaydeden Doğan, dünyanın İslam ve Hristiyan çatışmasına doğru gittiğini kaydetti.

Gazeteci ve Tv Sunucusu Gülgün Feyman ise serginin kadın sorununu İstanbul’a taşıdığını belirtti.  Feyman, “Etkinlik, yanında töresinde birşey olmayan kadınları yansıtıyor. O kadınlar çilekeşleridir. Tandırda sacda ekmeği onlardan öğrendik. Önemli olan kadınlarının sorunlarını anlatan bir pankartı taşımak değildir” açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.