Beste Dede: Şiddet nedeniyle istifa ediyorum!

Beste Dede: Şiddet nedeniyle istifa ediyorum!
CHP Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Mimar Beste Dede, “Cumhuriyet Halk Partisi'nde uğradığım haksızlıklar, adaletsizlikler ve duygusal şiddet nedeniyle istifa ediyorum” diyerek partisinden istifa etti. İlçe Başkanlığı'na seslenen Dede, “Ben kimsenin rakibi olmadığım gibi hiçbir zaman kadrolu meclis üyesi olmayı düşünmedim. Ayak oyunlarını bilmiyorum, hiçbir zaman da öğrenmek istemedim” dedi

CHP’li Zeytinburnu Belediye Meclis Üyesi Beste Dede, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile partisinden istifa etti. Bundan sonra bağımsız meclis üyesi olarak hemşehrilerinin hakkını aramaya devam edeceğini belirten Dede, CHP İlçe Başkanlığını sert sözlerle eleştirerek, “Adaletsizliklere ve haksızlıklara daha fazla sessiz kalmayacağım” dedi.


Benden korkmayın!

“Zeytinburnu’nda yaşayan bir çok hemşerim beni tanır. Zeytinburnu'nda yıllardır eğitim sektöründe hizmet veren bir ailenin evladıyım eski nesil bir siyasetçi değilim” didyen Dede, “Doğrular var ve ben onların her zaman peşinden giderim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin 13 meclis üyesinden biriyim, CHP’nin Zeytinburnu meclis grubundaki tek kadın Meclis üyesiyim. Zeytinburnu'nda 500 engelli aileye hizmet veren bir özel eğitim kurumunda yönetici, eğitimci, birçok dernek yönetiminde yer alan Mimar bir meclis üyesiyim. Her ortamda engellilerin hakları için mücadele ederken Zeytinburnu Meclisi'nde parti yöneticilerim tarafından işlevsizleştirilmiş tek meclis üyesiyim. Aslında benden korkmalarına, çekinmelerine gerek yoktu. Ben kimsenin rakibi olmadığım gibi hiçbir zaman kadrolu meclis üyesi olmayı düşünmedim. Okumuş her kadının bu Cumhuriyet'e borcu var. Eski siyasetçiler gibi ayak oyunlarını bilmiyorum, hiçbir zaman da öğrenmek istemedim” ifadelerini kullandı.


 

beste dede


Sessiz kalmayacağım

Beste Dede, açıklamasının devamında, “Benim bildiğim tek şey Mustafa Kemal Atatürk’ün felsefesi ve ülkeyi karanlıktan çıkarma başarısı ben sadece bugün yaşamıyorum, geleceğine dair duyduğum kaygı ve sefalet için mutlu yarınları kurmak istiyorum. Parti ideolojilerine uygun davranmadığım öne sürülerek sürekli ötekileştirilen aykırı bir bir meclis üyesi olarak görünmek istemiyorum. Adaletsizliklere ve haksızlıklara daha fazla sessiz kalmayacağım. Ben bugün kendi ailem gibi gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi'nde uğradığım haksızlıklar, adaletsizlikler ve duygusal şiddet nedeniyle istifa ediyorum. Hemşerilerime yardım etmeye devam edeceğim” açıklamasını yaptı.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.