Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: 30-40 ton hasat bekliyoruz

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: 30-40 ton hasat bekliyoruz
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, katıldığı bir TV programında, "Yaptığımız hizmetlerle Beylikdüzü’nde fark yaratmaya devam edeceğiz. Beylikdüzü üretecek, Beylikdüzü'nün toprakları öğretecek. Yaklaşık 35-40 ton ürün hasat edeceğiz demiştim. Ona da yaklaşacağız ve geçeceğiz gibi gözüküyor” dedi

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TV 5’te yayınlanan Ters Açı programına konuk oldu. Yunus Emre İşçi’nin sunduğu programda, izleyicilere taptaze Beylikdüzü hayalini gerçek kılmak için hayata geçirecekleri Yaşam Bahçesi, Mutlu Çocuk Merkezi (Yuvamız İstanbul), Cemevi, Beylikdüzü Smart, Su Parkı gibi projeler hakkında da bilgiler veren Başkan Çalık, “Beylikdüzü'nde mutluluğu planlayacağız, dedik. Mutluluğu planlamaya ve bu kentin çocukları, kadınları, gençleri için projeler üretmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ben bir hedef koymuştum
Yaşam Bahçesi projesinden bahseden Çalık “Yaşam Bahçesi adını verdiğimiz projemizde, ilk ürünlerimizi topladık ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdık. Ben bir hedef koymuştum. Yaklaşık 35-40 ton ürün hasat edeceğiz demiştim. Ona da yaklaşacağız ve geçeceğiz gibi gözüküyor. Bu kentin toprakları verimli. Tarımsal ürünü ortaya çıkaracağız ve bu ürün yoksulun sofrasında gıdaya dönüşecek. Beylikdüzü'nde yaşayan ailelerin gıda ihtiyaçlarını kendileri karşılayabilecekleri bir düzen oluşturabilirsek Beylikdüzü'nde o zaman mutlu oluruz” ifadelerine yer verdi.

Teknoloji ile iç içe olacak
Beylikdüzü’nde yaşayan her yaştan vatandaş için projeler üretmeye devam ettiklerini belirten Belediye Başkanı Çalık, tazelenme hareketi içerisinde, Beylikdüzü’ne 14 yeni park kazandırılacağını belirtti. Başkan Çalık, “Küçük Bahçıvanlar Parkı’ adını verdiğimiz park, iddia ediyorum Türkiye'nin en güzel parklarından biri olacak. Evlatlarımız bu parkta toprakla buluşacak, toprağı deneyimleyebilecek.” dedi. Çalık, konuşmasında, gençlere yönelik sosyal inovasyon ve proje merkezi olan Beylikdüzü Smart’ın Ekim ayında açılacağını da müjdeleyerek “Gençlerimiz, burada, bilimle sanatla teknoloji ile iç içe olacak" dedi. Türkiye’de olmayan bir müzeyi de Beylikdüzü’nde hayata geçireceklerini söyleyen Çalık, “Su Parkı ile çocuklarımız, susuzluğun ne demek olduğunun farkına varıp suyun önemini kavrayacak. Suyla hayatın nasıl canlandığını hissedecek.” diye konuştu.

HOŞGÖRÜNÜN SİMGESİ
Kavaklı’da inşa edilen Cemevi’nin eşitliği, adaleti, hoşgörüyü, toplumsal barışı yaşatacak önemli bir eser olduğunun altını çizen Çalık, "Cemevi bitme aşamasına geldi. Çok özel, çok güzel bir mabet oldu. Cem meydanından küçük muhabbet odasına, aşevinden kütüphanesine kadar bütün detayları düşünüldü. Cemevi, derslikleriyle kütüphanesi ile 7/24 yaşayan bir alana dönüşsün istiyoruz. Beylikdüzü hem kent estetiğine uygun çok güzel bir mimari esere hem de Alevi inancının çok güzel şekilde temsil edileceği, adaletin ve hoşgörünün simgesi bir mabede kavuştu Canlarımızın orada ibadetlerini yapabilmesi için hızlıca açılış yapacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.