Beylikdüzü'nde AK Partili Meclis üyeleri birbirine girdi

Beylikdüzü'nde AK Partili Meclis üyeleri birbirine girdi
Beylikdüzü Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısı 1. oturumu öncesi AK Partili meclis üyelerinin birbirine girdiği iddia edildi.

AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Fatih Vanlıoğlu ile Halim Yıldırım'ın toplantı öncesinde önce tartıştıkları sonra yumruklaştıkları öğrenildi. AK Parti grup odasında başlayan kavgaya diğer meclis üyelerinin müdahale ettiği, Vanlıoğlu ve Yıldırım'ı sakinleştirdiği belirtildi. Kavganın ardından İlçe Başkanı Mustafa Günaydın'ın her iki meclis üyesinin de savunmasını alması bekleniyor.


Muş'a 'aslanım' demişti

AK Parti Meclis Üyesi Muhammet Fatih Vanlıoğlu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un 8 Kasım 2021'de Beylikdüzü İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamalara sosyal medya üzerinden tepki göstermişti. Muş'un, "Küseceksen, adama küs. Davaya küslük olmaz" sözlerine tepki gösteren Vanlıoğlu, "Kimse kimseye böyle emir veremez aslanım" derken bir diğer AK Parti Meclis Üyesi Sevda Elmas, "Hak'tan haklıdan yana olmak yerine çıkar odaklarına hizmete mi geldiniz?" diyerek Bakan Muş'u eleştirmişti.



Yaşanan olay sonrası güvenlik güçlerinin grup odasına geldiği ve iki ismin de birbirlerinden şikayetçi olduğu öğrenildi.


HAKKINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILMIŞTI

Birgün'ün haberine göre de daha önce Vanlıoğlu hakkında parti içinde disiplin soruşturması açıldığı ve bu süre boyunca meclis oturumlarına katılmadığı kaydedildi. Disiplin soruşturmasının ardından aklanan Vanlıoğlu'nun meclis toplantısına katılmak üzere belediyeye geldiği, AK Parti grup odasında AKP'li üye Halim Yıldırım'ın saldırısına uğradığı öğrenildi.


SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Yıldırım'a karşılık vermeyen Vanlıoğlu'nun grup odasında çıktığı ve durumu polise bildirdiği aktarıldı. Darp raporu alan Vanlıoğlu, kendisine saldıran Halim Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulundu. Vanlıoğlu’nun, belediyenin güvenlik personelinin olayın parti grup odasında gerçekleşmesi gerekçesiyle olaya müdahale etmemesi nedeniyle belediye yönetimi hakkında da suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.