Beylikdüzü'nde 'ihanet' tartışması

Beylikdüzü'nde 'ihanet' tartışması
Beylikdüzü Belediye Meclisi'nde hain tartışması yaşandı. AK Partili Tahir Abuş, tezkereye evet diyenleri Cumhuriyet'e ihanet etmekle suçlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu kınarken, CHP'li Mülayim Demirtaş, “Sınır namustur sözümüzden asla caymayacağız. Bu vatan toprağına başka bir ülkenin askerinin konuşlanması bana göre de ihanettir. Genel Başkanımız doğru söylemiştir” açıklamasını yaptı

Beylikdüzü Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda gerçekleşti. Meclis gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, CHP Grup Sözcüsü Mülayim Demirtaş ve AK Parti Grup Sözcüsü Tahir Abuş gündem dışı söz aldı. İlk söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tahir Abuş, “Geçtiğimiz günlerde maalesef 10 ülke büyükelçisi Osman Kavala'nın serbest bırakılmasını talep ettiler. Lakin karşılarında eskisi gibi bir lider olmadığını gördüler. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı çıkışı sonucu tıpış tıpış geri adım attılar” dedi.


Dilsiz şeytan gibiler!

AK Partili Abuş, tezkere konusunda da açıklamalarda bulunarak, “TBMM'de görüşülen tezkreye evet veren AK Parti, MHP ve İYİ Partili milletvekillerini tebrik ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun evet oyu verenleri vatan haini ilan etmesini kınıyorum. Bu 3 partiyi de yakından tanırım. Bu arkadaşlarımızdan herhangi birisinin ülkemizin aleyhinde bir karar vereceklerini düşünmüyorum” dedi. AKM'nin açılışını da gündeme getiren Abuş, “Geçmişte birçok kişi AKM'nin yıkılıp yerine AVM yapılacağı yönünde algı yapıyordu. Burası üzerinden algı yürütenler, bir tanesi bile açılışa değinmediler. Hepsi suspus oldu. Çünkü onlar kendilerini elit gibi gösterenler, bu tarz şeylerde konuşmazlar. Bunlar haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytanlar gibidir. Bunlar şeytanlıklarını yapmaya devam edecek biz de yatırım yapmaya devam edeceğiz. Biz AKM'yi paçavralardan kurtarıp Türk bayraklarıyla süsledik” dedi.


Tarfik sorunu var

Beylikdüzü hakkında da açıklamalarda bulunan Tahir Abuş, “Güzel işleri yapanlardan Allah razı olsun. Tabiki eksikliklerimiz de var. Bugün trafiği gündeme getirmek istiyorum. Biz muhalefet yapalım derken sadece eksikleri söylemekle kalmıyoruz. Sorunların nasıl çzöüleceği konusunda da görüş ortaya koyuyoruz. Çok genç bir ilçede yaşıyoruz. Her geçen gün nüfusumuz artıyor. Anadolu Caddesi ve Atatürk Bulvarı'nda ciddi trafik sorunu var. Beylikdüzü'nden E-5 karayoluna 45 dakikada ancak çıkılabiliyor. Bu sorun çözülmeli” diye konuştu. İlçe içerisinde okul önlerinde ciddi tarfik yoğunluğu oluşturduğuna dikkat çeken Abuş, “Bütün okullarımız giriş çıkış saatlerinde felç durumda. Okul önlerindeki sokaklarda trafik tek yönlü yapılabilir” önerisinde bulundu.


Bana göre de ihanettir

CHP Grup Başkanvekili Mülayim Demirtaş ise Tahir Abuş'un eleştirilerine cevap verdi. Abuş'un gündeme getirdiği trafik sorunu konusuna değinen Demirtaş, “Trafik gerçekten problem. Ama bugünün meselesi değil. Trafik 20 yıldır toplu taşımaya yatrırım yapmayan merkezi hükümetin problemidir” dedi. Büyükelçilerin Kavala açıklamasına da değinen Demirtaş, “Büyükelçiler elbette iç işlerimize karışmamalı. Ama bu ülkenin parasını da F-35'lere S-400'lere vereceksiniz 40 milyar TL'yi çöpe atacaksınız” dedi. Demirtaş, tezkere konusunda da “Sınır namustur sözümüzden asla caymayacağız. Bu vatan toprağına başka bir ülkenin askerinin konuşlanması bana göre de ihanettir. Genel Başkanımız doğru söylemiştir” ifadelerini kullandı.


Üzerimize düşeni yapıyoruz

Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da iki grup başkanvekiline teşekkür ederek, “En azından Beylikdüzü'ne dair az da bir şeyler konuşulması beni memnun ediyor” dedi. Gündeme gelen trafik sorunu hakkında açıklamada bulunan Çalık, “İlçemizde ve diğer ilçelerde parklanma sorunu var. Bu sorunu da çözecek olan biz değiliz. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.


10 MAHALLEYE 10 OKUL

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Her Mahalleye Bir Kreş’ kapsamında, 4 adet kreşte çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti. Beylikdüzü’nü, çocukların eğitim haklarının tesis edildiği bir kent haline getireceklerini belirten Başkan Çalık aynı zamanda, “10 mahalleye 10 okul hedefi koyduğumuzu buradan çok kıymetli Beylikdüzü halkıyla paylaşmak istiyorum. Eğitimde tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu hepimiz yaşıyoruz. Sadece Beylikdüzü’nde yaşayan evlatlarımız değil yakın bölgelerimizden de ilçemize kayıtlar yapılıyor. Üç bağışçımızdan iki okul ve bir kreşin sözünü aldık. İnşallah en kısa sürede temelleri de atmış olacağız. Kalan iki buçuk senelik görev süremizde, 10 tane okul yaparak bu hedefimizi gerçekleştireceğiz” dedi. Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Birleşiminin 4 Kasım Perşembe günü saat 10.00’da yapılması kararlaştırıldı.

EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.