Beylikdüzü’nde 100. yıl coşkusu

Beylikdüzü’nde 100. yıl coşkusu
Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında “Cumhuriyet’in 100’ü Beylikdüzü” sloganıyla düzenlediği etkinlikler tüm hızıyla devam ediyor.

Film gösterimlerinden söyleşilere, konserlerden sergilere varıncaya kadar dopdolu geçecek etkinlikler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korteji ve Derya Uluğ konseriyle sona erecek.

Beylikdüzü Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 100.yılı kapsamında düzenlediği, 8.Beylikdüzü Heykel Sempozyumu ve 8. Beylikdüzü Resim Çalıştayı ile başlayan etkinlikler, “Cumhuriyet’in 100.yılında Sanatta Geçmiş, Şimdi ve Gelecek Sanat Söyleşileri” ile doludizgin devam ediyor. 16 Ekim’de ilki düzenlenen sanat söyleşilerinin devamında farklı sanat dallarından sanatçılar paylaşımlarda bulunacak. Söyleşiler; 18-20-21 ve 23 Ekim tarihlerinde Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 19 Ekim Perşembe günü Galeri Beylikdüzü’nde sanatseverleri bir araya getirecek. 24 Ekim Salı günü ise Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Özlem Gürses moderatörlüğünde, Zehra Çalık ve Ece Üner’in katılım sağlayacağı “Cumhuriyet ve Kadın” konulu bir söyleşi gerçekleşecek.

Beylikdüzü Edebiyat Günleri başlıyor

Cumhuriyet’in 100.yılı etkinlikleri kapsamında ayrıca, 20-22 Ekim tarihleri arasında Beylikdüzü Edebiyat Günleri düzenlenecek. Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde edebiyat dünyasının sevilen isimlerinin imza günleri ve söyleşileri gerçekleşecek. Ahmet Ümit, Aslı Perker, Fuat Sevimay gibi isimlerin katılacağı Beylikdüzü Edebiyat Günleri’nin kapanışı, 22 Ekim Pazar günü Tuna Kiremitçi konseriyle yapılacak. Etkinlikler kapsamında ayrıca 20 Ekim Cuma günü, Beylikdüzü Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. Yılına özel hazırlanan “Cumhuriyetin Yüzleri” isimli kitabın da lansmanı yapılacak.

Derya Uluğ şarkılarını Cumhuriyet’in 100. yılı için söyleyecek

Konserler ve film gösterimleriyle dopdolu geçecek etkinliklerin son günü olan 29 Ekim’de ise tüm ilçeyi bayram coşkusu saracak. 7’den 70’e her yaştan insanın katılacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı korteji, coşkulu ve renkli anlara sahne olacak. Yürüyüşün ardından pop müziğin sevilen ismi Derya Uluğ şarkılarını Beylikdüzü için seslendirecek. Etkinliklere katılmak isteyenler, www.beylikduzu.istanbul adresindeki etkinlik takvimi üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilir.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.