Beyoğlu kara kışla mücadele ediyor

Beyoğlu kara kışla mücadele ediyor
Beyoğlu Belediyesi, kentte etkili olan kar yağışına karşı hummalı bir çalışma başlattı. 450 personel ve 45 araçla sahaya inen ekipler, aralıksız devam eden tuzlama ve küreme çalışmalarıyla ilçede yaşanılabilecek herhangi bir olumsuzluğun önüne geçiyor

İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla birlikte kent beyaza büründü. İstanbul’un en yoğun ilçelerinden olan Beyoğlu’nda vatandaşların kar yağışından olumsuz etkilenmemesi için hummalı bir çalışma yürüten Beyoğlu Belediyesi, tüm birim ve ekipleri ile sahaya indi. Gece gündüz demeden tuzlama ve kürüme çalışmalarına aralıksız devam eden belediye ekipleri, Beyoğlu’nun 45 mahallesinde başta ana arterler olmak üzere tüm cadde ve sokaklarda başarılı bir çalışma yürütüyor. Çalışmalarda üst geçitler, otobüs, metrobüs, tramvay ve metro gibi toplu taşıma duraklarında da temizlenerek ilçede herhangi bir olumsuz durumun yaşanması önleniyor. Ekiplerle birlikte sahaya inen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da yapılan çalışmaları bizzat koordine ediyor.

450 personel sahada
Beyoğlu Belediyesi tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarda 450 personel görevlendirildi. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalarda 45 araç ile toplamda 120 ton tuz ve 100 ton solüsyon stoku kullanılıyor. Tüm bu çalışmaların yanı sıra karla mücadele çalışmalarında 7/24 hizmet veren 444 0 160 numaralı destek hattı üzerinden gelen yardım taleplerine de ekipler kısa sürede müdahale ediyor.

Sokakta kalanlara yardım
Belediye ekipleri soğuk havada sokakta kalan vatandaşlara da yardım elini uzatıyor. Tespit edilen vatandaşlar Beyoğlu Belediyesi’ne ait Bilim Beyoğlu’na ve ilçenin dört bir yanında faaliyet gösteren kütüphanelere yerleştiriliyor. Ekipler misafir ettiği vatandaşlara sıcak yemek ve çay ikramında da bulunuyor. Ekipler ayrıca otobüs, minibüs, metro ve metrobüs duraklarında toplu taşıma araçlarını bekleyen vatandaşlara da sıcak çorba ikram ediyor.

 

Sokak hayvanları ihmal edilmedi
Beyoğlu Belediyesi ekipleri ilçe genelinde kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının imdadına da yetişti. Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Beyoğlu bölgesinde yiyecek bulmakta zorlanan kedi evlerine mama takviyesi yaparken, park, bahçelere kedi, köpek ve kuşların yemesi için düzenli olarak yem ve su bırakıyor. Hasta ve yaralı sokak hayvanları da barınaklara yerleştirilerek bakımları yapılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.