Beyoğlu'nda birlik beraberlik iftarı

Beyoğlu'nda birlik beraberlik iftarı
Beyoğlu’nda her yıl düzenlenen Geleneksel Beyoğlu İftarı bu yıl da toplumun her kesiminden binlerce insanı aynı sofrada buluşturdu. Hep birlikte iftar yapılan Beyoğlu Sofrasında birlik, beraberlik ve barış mesajları verildi

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Beyoğlu İftarı bu yıl da toplumun tüm renklerini aynı sofrada buluşturdu. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğinde Hasköy Sahil’de gerçekleşen programa; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, yaklaşık 50 ülkenin (Ukrayna, Belarus, ABD, Fransa, Almanya, Hollanda, İsrail, İtalya vs.) başkonsolosları ve konsolosları, kanaat önderleri, dini cemaat liderleri ve Beyoğlu sakinlerinin yanı sıra iş, kültür, sanat, spor ve medya camiasından çok sayıda isim katıldı. Dualarla başlayan programda ezanın okunmasının ardından hep birlikte iftar yapıldı.

Yardımlaşma öne çıkıyor
Ramazan ayının önemine değinerek yardımlaşmanın ve destek olmanın öne çıktığı bir ay olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Şentop, “Bugün Ramazan’ın 10. iftarını yaptık. İlk üçte birini tamamlamış olduk. Ramazan özel bir ay, özel bir zaman dilimi. Bizim kültürümüzde 11 ayın sultanı denilmiş. Oruç da en önemli ibadeti Ramazan ayının. Ramazan madden ve manen sosyal hayatımızın da çok daha farklı ve renkli canlı bir mahiyet kazandığı bir ay. İnsanı değerlerin güzel ahlakın birbirimizin insan oluşunun birbirimize hatırlattığımız birlikte olmanın yardımlaşmanın ve destek olmanın öne çıktığı bir ay. İşte bu iftar sofralarında beraber olmak Ramazan ayına ait bir güzellik. Yemek bil hassa iftar yapmak birlikte olunca çok daha kıymetli ve değerli. Başı rahmet ortası mağfiret nihayetinde cehennem azabından kurtuluş olan bizleri onarıp ihya eden Ramazan ayı biliyorum ki gönüllerimizin şifası ruhumuzun vesilesi olur” diye konuştu.

Burada dostluğumuzu paylaşıyoruz
Her akşam iftar yemeğinde İstanbul ve Beyoğlu’nun güzelliklerini kurulan sofrada anlatıldığını bunun yanı sıra dostluğun ve sevginin paylaşıldığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, “İnsan inanç fikir ve bütün bunların yolculuğu tarih. Beyoğlu ve Türkiye farklı inançların farklı kültürlerin, medeniyetlerin, yaşam tarzların tarih boyunca ev sahipliğini yapan bir belde. Her akşam burada bu iftar sofrasında İstanbul’un ve Beyoğlu’nun güzelliklerini burada buluşturuyoruz. Sadece yemeğimizi değil bu sofrada sevgimizi, dostluğumuzu, muhabbetimizi paylaşıyoruz. Bugün bu sofrada farklı inançlara mensup komşularımız var. Özellikle Hıristiyan komşularımızın oruçlu olduklarını biliyoruz. Bu anlamda Hıristiyan komşularımızın da oruçlarını Allah kabul etsin. Bu sofrada komşular olarak buluştuk. Toplumsal statülerimiz itibariyle buluştuk ama her şeyden önce aynı Allah’ın kulları olarak ve insan olarak buluştuk. Bu anlamda etrafımızda yaşananlar elbette ki bizi üzüyor. Dileriz ki barış sevgi muhabbet dünyaya hakim olur” ifadelerini kullandı.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.