Beyoğlu'nda 5 katlı bina çöktü

Beyoğlu'nda 5 katlı bina çöktü
İstanbul Karaköy'de kısmı çökmelerin yaşandığı gerekçesiyle çevresinde önlem alınan 5 katlı bina tamamen çöktü.

DHA-  İstanbul Karaköy'de 5 katlı metruk bina çöktü. Kemeraltı Caddesi'ndeki tarihi metruk binada sabah saatlerinde kısmi çökmeler yaşandı.

Bunun üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Tramvay yolunun geçtiği caddedeki bina çevresinde güvenlik önlemi alındı. Binanın çevresindeki diğer binalar da boşaltıldı.

Gün içerisinde binada zaman zaman kısmi çökmeler yaşandı. Binadan düşen beton parçaları kaldırıma ve yola savruldu.

YOL KAPATILDI, TRAMVAY SEFERLERİ DURDU

Güvenlik nedeniyle Beşiktaş istikametindeki yol, trafik akışına kapatıldı.

Öte yandan, T1 Kabataş-Bağcılar hattı seferleri, söz konusu binanın yıkılma riski nedeniyle Karaköy-Tophane arasında durduruldu.

Tramvay seferleri, Bağcılar-Eminönü istasyonları arasında yapılırken, Eminönü-Kabataş arasında İETT otobüsleriyle ücretsiz hizmet verildi.

Saat 15.00 sıralarında ise bina tamamen çöktü. Alınan önlemler sayesinde olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. 

Koruma Kurulu tarafından ivedi bir karar bekliyoruz

Beyoğlu'nda 5 katlı metruk binadaki kısmi çökmeyle ilgili İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, "Tarihi bina ikinci derece tescilli, 2015 yılında koruma kurulu tarafından güçlendirme ve restorasyon projeleri onaylanmış. 2016 yılında da ruhsat alınmasına rağmen özel mülkiyette olan yapı ne yazık ki mülkiyet sahibi tarafından restorasyon ve güçlendirme çalışmaları başlatılmamış. Metruk bir halde günümüze gelmiş ve bugün tarihi alandaki tarihi duvarda bir çökme başlayarak tehlike arz etmeye başladı. Koruma Kurulu tarafından ivedi bir karar bekliyoruz" dedi. 

"Mart ayının başında tekrar mülkiyet sahibine, Koruma Kanunu gereği sorumluluğunu yerine getirerek gerekli güvenlik önlemlerinin alınması, restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının ivedilikle başlatılması yönünde uyarılarda bulunduk ama ne yazık ki yine gerekli çalışma başlatılmadı. Son olarak geçtiğimiz hafta Koruma Kurulu tarafından hem kanuni yükümlülükler hatırlatılarak restorasyon çalışmalarının başlatılması yönünde mülkiyet sahibine ve ilçe belediyesine son bir karar iletildi ama bugün böyle bir tehlike yaşıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.