Bilal Uzunkaya: Millet için vatan için yola çıktım!

Bilal Uzunkaya: Millet için vatan için yola çıktım!
Yeniden Refah Partisi Beylikdüzü İlçe Teşkilat Başkanı Bilal Uzunkaya, partisinden İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı oldu. Niçin aday adayı olduğunu Damga'ya anlatan Uzunkaya, “Millet için vatan için yola çıktım. Halkımızı en iyi şekilde temsil etmek adına, parlamentoda olmak ve mücadele vermek istiyorum” dedi

8 yıldır İstanbul'da yaşayan mali müşavir ve Samsunlu Bilal Uzunkaya, Yeniden Refah Partisi'nin Beylikdüzü İlçe Teşkilat Başkanı olarak görev yapıyor.

14 Mayıs seçimleri öncesinde partisinden İstanbul 3'üncü Bölge Milletvekili Aday Adayı da olan Uzunkaya niçin aday olduğunu ve Beylikdüzü'nde sürdürdükleri çalışmaları Damga okurlarına anlattı.

Uzunkaya, “Her hafta çarşamba günü toplantılarımız oluyor. Gerek üyelerimizle gerekse de e devlet üzerinden üye olan arkadaşlarımızı davet ederek tanışıyoruz hem burada görev almaları hem de birlikte çalışmaları için, faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Seçim sürecine girdik. İl Teşkilatımızla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Seçim Koordinasyon Merkezi'miz de mahallelerde çalışmalarımızı artırıyor. Şu an itibariyle üye sayımız İstanbul'da yüz bine yaklaştı, Beylikdüzü'nde de aktif üye sayımız bin 500'ün üzerinde. Her geçen gün de üye sayımız artıyor. Şu anki tabloya bakıldığında; seçime ittifakla giriyoruz ama kendi adımızla gireceğimiz için kendi adımıza müstakil bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. Her ne kadar baraj sorunumuz olmasa da ne kadar çok milletvekili elde edersek o kadar iyi anlayışına sahibiz” ifadelerini kullandı.

yeniden-refah2

İktidar sözünü tutmalı

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'nda yer almasına dair de fikirlerini paylaşan Uzunkaya, “Malum 30 maddemiz kabul edilince biz ittifaka katılmış olduk. Bu büyük bir kazanımdır. AK Parti tarafından da bu birçok noktada ayrışmalara sebebiyet verdi ama en sonunda herkes ittifakta karar kıldı ve maddelerimizi kabul ettiler. Özellikle faizin önüne geçilmesi ve denk bütçe yapılması konusundaki maddemiz, fabrika sayısının artırılması, katkı değerli ürünlerin üretiminin yapılması konusundaki maddemiz ve Türk Lirası'nın eski değerini kazanması için öne sürdüğümüz maddeler çok değerli. Yine aile yapısının düzenlemesi noktasındaki maddemiz de en önemli çizgimizdi. Meclis'e girdiğimizde de bu maddelerimizin arkasında olacak, bunları savunmaya devam edeceğiz. İktidardan da bize verdikleri sözleri tutmalarını isteyeceğiz” dedi.

Kapı kapı dolaşacağız

Seçim çalışmalaları hakkında da bilgiler veren Bilal Uzunkaya, “Seçime ilişkin çalışmalarımız zaten başladı. Belirli noktalarda stand kurarak parti tanıtımını ve üye yapma işlemlerini sürdürüyoruz bu konudaki çalışmalara ağırlık vereceğiz. Bunun haricinde esnaf ziyaretlerimiz sürüyor bunları da hızlandıracağız. Kapı kapı dolaşıp partimizi anlatmaya devam edeceğiz. Mahalle başkanlarımızı belirleyip yine parti politikalarımızı anlatmaya, insanları bize katılmaya davet etmeyi sürdüreceğiz. Bazı noktalarda seçim koordinasyon merkezleri de oluşturacağız. Bunlar da en kısa zamanda belirlenip, kurulacak. Yine çevre ilçelerden ve ilden gelen kişilerle toplantılarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Milletimiz için çaba göstereceğim

Aday adaylığından da söz eden Uzunkaya, “Ben burada oturuyorum, ikamet yerim burası. Zaten partimin üyesiyim. Bir yerde iddialı olacaksam burada olurum. Aday adayı olmamın en büyük sebebi de bu partide birileri Meclis'te halkı temsil etmeli. Bu kişilerde en liyakatli kişiler olması gerektiği için ben de aday adayıyım. Listede seçilecek yerde olmasam dahi partim için davam için çalışmayı sürdüreceğim. Milletimiz için çaba harcamaya devam edeceğim” dedi.

Halkın hakkını halka vereceğiz

Milletvekili olması durumunda yapacaklarından da söz eden Bilal Uzunkaya, “Parlamentoya girersek, bize verilen sözlerin takipçisi olacağız. Biz halkın cebine girmesi gereken paranın, imtiyazlı holdinglere verilmesine karşıyız. Bununla mücadele edeceğiz. Halkın hakkı olanı halka vereceğiz. Kur Korumalı Mevduat sistemi var mesela. Bu parası olanın para kazanması demek. Fakir, fukaranın cebine bir şey girmiyor bu sistemde. Tam tersi döviz yükseldikçe devlet hazineden para koyacak yani fakirin cebinden yine para çıkacak. Çok ciddi rakamlar söz konusu fakirin parasının zenginlere verildiği bir ortam var. Dolayısıyla biz bunlarla mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.