Bina girişlerine kabin konuldu

Bina girişlerine kabin konuldu
Beylikdüzü Belediyesi koronavirüs (COVID-19) önlemleri kapsamında belediye başkanlığı binası ve kaymakamlık girişine dezenfeksiyon kabinleri yerleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, "Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine hızlı ve güvenli ulaşabilmesi adına binalarımızı korumamız gerekiyor" dedi

Koronavirüse (COVID-19) karşı ilçe genelinde çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi önlemlerine bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların evlerinden çıkmadan birçok belediye işlemini gerçekleştirebilmesi adına online hizmet alt yapısını genişleten Beylikdüzü Belediyesi, evden çıkılması durumunda ise kişilerin hijyenik ortamlarda olmasını sağlıyor. Belediye binası ve kaymakamlık başta olmak üzere lokasyonu yoğun olan kamu binalarında maksimum güvenliği ve hijyeni öncelikli kılan Beylikdüzü Belediyesi, ilk etapta üç noktaya dezenfeksiyon kabinleri yerleştirdi. Sağlık Bakanlığı onaylı ve tamamen dezenfeksiyon işlemi üzerine tasarlanmış kabinlerde kullanılan malzeme ise kişilerin solunum yollarında problem oluşturmayacak damlacık büyüklüğünde püskürtme yapısına sahip.

Örnek olalım istiyoruz
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; “Vatandaşlarımızın belediye hizmetlerine hızlı ve güvenli ulaşabilmesi adına binalarımızı korumamız ve binalarımızın içerisine mümkün olduğunca mikrobu almamamız gerekiyor. Bunun için de biz Beylikdüzü Belediyesi olarak örnek olalım istiyoruz. Çünkü iyi örneklerin çoğaltılması ve virüsün yayılım hızının azaltılması gerekiyor. Ancak tabii ki en önemlisi evde olmak. Vatandaşlarımız mümkün olduğunca evlerinden çıkmamalı” ifadelerini kullandı.

Belediyeden psikolojik danışmanlık hizmeti
Beylikdüzü Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle panik ve kaygı yaşayan vatandaşlara telefonla psikolojik danışmanlık hizmeti veriyor. Belediyenin 444 09 39 numaralı çözüm hattı aracılığıyla Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan uzman psikologlara telefonla ulaşan vatandaşlar, uzman psikologlardan panik ve kaygılarını giderecek psikolojik desteği alıyorlar. Koronavirüs salgınının vatandaşlar üzerinde psikolojik baskılar da oluşturduğuna dikkat çeken ve bu süreçte, vatandaşların panik ve kaygı kaynaklı psikolojik destek taleplerini uzman psikologlar tarafından telefon danışmanlığı aracılığıyla karşıladıklarını söyleyen Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Muazzez Akbaba “Koronavirüs salgını yüzünden panik ve kaygı duyan vatandaşlarımızın yanındayız. Koronavirüs sebebiyle kaygı ve panik yaşayan vatandaşlarımız, hafta içi, 09.00-17.00 saatleri arasında, belediyemizin 444 09 39 numaralı çözüm hattını arayıp uzman psikologlarımıza bağlanarak koronavirüs kaygısıyla nasıl başa çıkacaklarına dair psikologlarımızdan telefonda bilgi alabilirler" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.