Bir düdük bir can!

Bir düdük bir can!
DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, Esenyurt Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısıyla, olası İstanbul depremine karşı alınması gereken önlemlere dikkat çekti. “Bir düdük bir can” sloganıyl yola çıktıklarını anlatan Kahriman, “Depreme karşı herkes duyarlı olmalı. Bugün biz Esenyurt'ta 50 bin haneye düdük ve depremde ne yapmaları gerektiği konusunda bilgiler içeren kitapçık dağıtıyoruz” dedi

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'nin gündemine oturan deprem gerçeğine karşı Esenyurt'tan da bir ses yükseldi. DEVA Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Halis Kahriman, partililerle birlikte Esenyurt Meydanı'nda basın açıklaması yaparak ilçe sakinlerine düdük ve deprem anında ne yapmaları gerektiğine dair bilgiler içeren kitapçıklar dağıttı. Konuya ilişkin konuşan Kahriman, “Bildiğiniz gibi ülkemiz bir deprem ülkesidir. Kahramanmaraş depremlerinin sonucunda birçok ilimizde çok büyük bir acı yaşadık. Ülkemizin başı sağ olsun. Bu ortamda depremin gerçekliğini daha iyi anlamak, daha iyi anlatmak hepimizin görevi” dedi.

İstanbul tehlikede
Olası İstanbul depremine dikkat çeken Kahriman, “İstanbul tehlikede, bilim insanları ifade ediyor. Bilime önem vermeyen bir siyasi hareket nedeniyle insanlar bedel ödüyor. Biz bilime inanıyoruz. Bilime inanın, bilime değer verin. İstanbul'da bir deprem olursa olağanüstü can kaybı olacağı söyleniyor. Biz de depreme dikkat çekmek adına buradayız. Esenyurt üzerindeki 50 bin haneye depremle ilgili çalışmalarımızı ulaştırıyoruz. Özellikle de ricada bulunuyoruz, çalışmalarımıza dikkat etsinler. Bir düdük bir can diyoruz. Deprem anında neler yapmanız lazım, bu konuda kitapçıklar hazırladık ve dağıtıyoruz. Bunların hepsine dikkat edilmesi gerekiyor. Başucunuzda bir düdük bir suyunuz olsun. Deprem nedeniyle çok ciddi kayıplar verdik, bunların önüne geçmeliyiz” diye konuştu.

Tedbir almak şart
Deprem tehlikesine karşı tedbir almanın olmazsa olmaz olduğunun altını çizen Kahriman, “Tedbir almalıyız. Tedbir almadan olmaz. Biz de DEVA Partisi olarak  bize düşen sorumluluğu yerine getirmek adına bu çalışmaları yürütüyoruz. Bir canın ne kadar önemli olduğunu, depremin ne kadar ağır faturası olduğuna farkındalık yaratmak adına çalışıyoruz. Deprem ülkesi olduğumuzu unutmamak lazım. Bundan dolayı da Esenyurt'ta 43 mahallede start veriyoruz. İnşallah milletimizle bu çalışmalarımızı paylaşacağız” dedi.

Milletvekilliğine açık kapı bıraktı
Depreme ilişkin açıklamalarının ardından gündeme ilişkin sorulara da cevap veren Kahriman, “14 Mayıs'ta yapılacak seçimde milletvekili adayı olacak mısınız?” yönündeki soruya da yanır verdi. Kahriman, “Altı partinin genel başkanları bir araya gelmişler, bir protokola imza atmışlar. Bu imza kolay bir imza değildir ben o imzalara inanıyorum. Altılı masanın cumhurbaşkanı adayı, 13'üncü cumhurbaşkanımız olacaktır, kimse merak etmesin. Şahsımla ilgili de partimizin genel başkanı var, kurmayları var partimiz uygun görürse bu sorumluluğu alırız. Şu an ilçe başkanı olarak çalışıyoruz, taktir genel merkezindir.” ifadelerini kullandı.

aa04fe1e-3236-4b8b-a6bd-103a0f35822f

989c9a6f-7c43-4b1d-bde2-d545dac39f67

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.