Bir sevdadır Iğdır

Bir sevdadır Iğdır
Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği 5. Dostluk ve Dayanışma Gecesi, yüzlerce davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Düzenlenen organizasyonda Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. yılı kutlandı.

Merkezi Küçükçekmece Sefaköy'de bulunan ve 2010'da resmiyete kavuşan Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği yönetiminin organize ettiği 5. Dostluk ve Dayanışma Yemeği’ne yüzlerce davetli katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği ve dayanışma ruhunun ön planda olduğu gece birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

SEVDANIN PEŞİNDEN BİN 700 KİLOMETRE İBB Florya Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen geceye bin 700 kilometre uzaktan gelen davetliler damga vurdu. Iğdır’dan gelen davetliler, Iğdır Valisi ve Belediye Başkanı Hüseyin Engin Sarıibrahim, Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, Avukat Murat Sürmeli, Tuzluca Hadımlı Köyü Muhtarı Zekeriya Karaali oldu. Siyaset dünyasında da yoğun katılım olduğu geceye AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, MHP Arnavutköy İlçe Başkanı Gökhan Uluç,  Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Özkan, Belediye Başkan Danışmanı Galip Özcan, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, DEVA Partisi Küçükçekmece İlçe Başkanı Kaan Engin Özaydemir, CHP Başakşehir Belediye Meclis Üyeleri; Nizamettin Kömeç, Murat Özkurt, Zekeriya Tuncay ve AK Parti Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi Erol Aydeniz katılım gösterdi. İş dünyası ve STK’lerden de yoğun katılım yaşanan geceye Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Polat, İş İnsanı Servet Yenigün’ün yanı sıra Doktor Ayhan Özgündüz, Küçükçekmece Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Erol Sarıcan, İstanbul SGK İl Müdür Yardımcısı Hasan Türkan, Hakim Mehmet Kumak, Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara katılım gösterdi. “BU ORGANİZASYON DİĞER DERNEKLERE ÖRNEK OLMALI” Dernek yönetiminin uzun süre boyunca yoğun emek göstererek hazırladığı gecenin sunumunu Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali ve Perihan Abay birlikte yaptı.  Bu çapta bir dernek organizasyonuna takdirle karşılayan davetliler, geceyi “Bu organizasyon diğer derneklere örnek olmalı.” şeklinde yorumladı.

ÖZGÜNDÜZ: IĞDIRLILAR DERNEĞİ’Nİ TEBRİK EDİYORUM Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali ve Perihan Abay’ın sunumuyla başlayan programda ilk konuşmayı Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz yaptı. Özgündüz, “Iğdır’ın kurtuluşu yani bizim kurtuluşumuz kutlu olsun. Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın. Bizim için en güzel şey ay yıldızın altında, cennet vatanın üzerinde gönül birliği, inanç birliği, duygu birliği içerisinde gönül gönüle yan yana yaşamak ve kültürünü geliştirebilmektir.  Etnik kimliğimizle, mezhebi kimliğimizle, inancımızla hep beraber dostça kardeşçe yaşayabilme kültürünü geliştirmek bizim  için vazgeçilmez olandır. Iğdırlılar Derneği bu konuda başarılı çalışmalar sürdürüyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Bizi bir araya getirerek ayrı gayrılığı ortadan kaldırıp gönüldaş etmek en güzel başarıdır. Tebrik ediyorum. Allah birliğimizi dirliğimizi bozmasın. Allah bugünleri aratmasın, daha güzel günlere çıkarsın diyorum. Ayrıca Karabağ’ımızı da kurtuluş yıldönümünü geçen haftalar içerisinde kutladık. Allah vatanımızı toprağımızı bir daha çiğnetmesin. Bu duamın kabul olması için gönül birliği içerisinde yaşamalıyız.” dedi.

KAYMAZ: KOLLARI SIVADIK Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Naci Kaymaz Iğdır’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutlayarak başladığı konuşmasında, “Bugün bize düşen görev; atalarımızın, dedelerimizin bize emanet ettiği bu vatan topraklarını daha güzel, daha yaşanılır, daha kalkınmış ve daha ilerlemiş bir halde gelecek nesillere devretmektir. Hem geçmişlerimize hem gelecek nesillere borcumuzu ancak böyle ödeyebiliriz. Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği olarak bize verilen görevi hakkıyla yerine getirebilmek, Iğdır’a ve Iğdırlılara hizmet vermek, memlekete borcumuzu bir nebze olsun ödeyebilmek için tam anlamıyla kolları sıvadık. Sizlerden alacağımızı desteklerle birçok hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Bunları hep birlikte yapacağız. Dayanışma, yardımlaşma ve birlikte daha güzel bir gelecek inşa gayreti içerisinde olacağız.” ifadelerini kullandı.

SARIİBRAHİM: BİZLERİ HİZMET ANLAMINDA ZORLAMANIZI SİZLERDEN İSTİYORUM Iğdır Valisi ve Belediye Başkanı Hüseyin Engin Sarıibrahim, “ Iğdır’dan sizlere hemşerilerinizden sonsuz selamlar saygılar getirdik. İki hususu özellikle ifade etmek isterim; bizler şu anki yürüttüğümüz belediye başkanlığıyla beraber Iğdır’da umut ediyorum ki daha kent havasında olduğu temel sorunlarını çözüldüğü bir zaman dilimine ulaşmak istiyoruz. Iğdırlılar için de sizlerden şunu istirham ederim; dışarıdaki bütün hemşerilerimizin köylerdeki geçmişini, atalarını, dedelerini o topraklarını bırakmamaları, bizleri hizmet anlamında zorlamalarını sizlerden istiyorum. Bu anlamda bizlere destek olmanızı ve gayretlerinizi sizlerden bekliyoruz.” dedi.

AYRIM: GELİN ŞİMDİDEN IĞDIR’DA YERİNİZİ ALIN AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, “Burada çok güzel birlik ve beraberlik var. Ben emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik dayanışma adına bunu çok önemsiyorum. Biliyorsunuz Kafkaslar’da yeni gelişmeler oluyor. 44 günlük Vatan Savaşı’ndan sonra Zengezur Koridoru’nun açılacağı söyleniyor. Bu koridor açıldığı zaman en büyük faydayı görecek olan ilimiz Iğdır olacaktır. Ben de buradan Iğdırlı hemşerilerimize, iş adamlarımıza, yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorum; gelin şimdiden Iğdır’da yerinizi alın. Çünkü bölgemizdeki bu sınırların hepsi açılacak ve dolayısıyla bölgede huzur, barış ve dostluk ilişkileri çok daha fazla gelişecek. Önümüzdeki günlerde bunun meyvelerini toplayacağız.  Bizim bundan sonraki tek amacımız bu gecedeki ruhu her gün insanımıza yaşatmak.” dedi.

KARTAL: IĞDIR’IN YARINININ BUGÜNDEN DAHA İYİ OLMASI LAZIM AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Iğdır’ın 101. kurtuluş yıldönümü dönemi sebebiyle çok önemli bir gece. Bu geceyi hazırlayan başkanımız ve yönetimini yürekten kutluyorum. Ben de Iğdır’ın yararına olan bütün işlerin yanındayım. Amacımız güçlü ve büyük bir Türkiye’dir. Iğdır’ın yararına olan bütün yatırımları Ankara’da takip ediyoruz. Kapım bütün Iğdırlılara açıktır. Iğdır’ın yarınının bugünden daha iyi olması lazım. Ben kendimi Iğdır’ın da bir milletvekili sayıyorum. Her zaman kapımız açık.” dedi.

TÜRKAN: IĞDIR DEMEK CELAL KARAALİ DEMEK Düzenlenen gece için Iğdır’ın Tuzluca ilçesinden gelen Tuzluca Belediye Başkanı Ahmet Sait Sadrettin Türkan, “İstanbul’da Iğdırlılar Sosyal Dayanışma ve Kültür Derneği’nin organize ettiği bu gecede birbirinden kıymetli hemşerilerimizin, değerlerimizin, iş adamlarımızın bürokratlarımızın sanatçılarımızın bir araya gelmesi bizim için çok önemliydi. Öncelikle dernek başkanı ve yönetimini bu mücadele ve duyarlılıklarından dolayı kutluyor, teşekkür ediyorum. Bu insanların Iğdır diye bir derdi var ki bu gece bu çatı altında bir araya geldiler.” dedi. Türkan sözlerine şöyle devam etti: “Bu ve bundan önceki gecelerde de mücadelesine şahit olduğum ilçemizin ve ilimizin değeri Gazeteci Celal Karaali, Kent Yaşam Gazetesi aracılığıyla uzun yıllardır ilimize ve ilçemize hizmet ediyor.  Ben bunu şöyle özetlemek istiyorum; Iğdır demek Kent Yaşam gazetesi demek, Iğdır demek Celal Karaali demek. İstanbul’daki elimiz ayağımız demek.”

ÇERKEZ: IĞDIRLILAR DERNEĞİ AKTİF BİR DERNEKÇİLİK YAPIYOR Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, “Bugün güzel şehrimizin kurtuluş yıl dönümü. Bölgemiz zamanında çok savaşlar, zulümler gördü. Bu yörede yaşayan insanlar bağımsızlığı da özgürlüğü de çok iyi bilir. Çünkü geçmişte çok çektiler, bağımsızlık için çok uğraştılar. Iğdırlılar Derneği aktif bir dernekçilik yapıyor. Kendilerini kutluyorum ve başarılar diliyorum.” dedi.

POLAT: YÖREMİZE AYRI BİR ANLAM KATIYOR Polat Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Polat, geceyi düzenleyen Iğdırlılar Derneği Başkanı ve yönetimine teşekkür ederek başladığı konuşmasında, “Çok anlamlı ve siyasi, iş dünyasının olduğu çok katılımlı güzel bir gece oldu. Yöremiz derneklerinin bu tarz düzenledikleri geceler yöremize ayrı bir anlam katıyor.” dedi.

OYMAK: BARIŞ İÇERİSİNDE ÜLKEMİZDE YAŞAMAK VE YAŞATMAK İSTİYORUZ Küçükçekmece siyasetinin yakından tanıdığı İş İnsanı Oruç Oymak, “Bu anlamlı günde bulunmaktan büyük bir onur duydum. Gecede altı çizilecek en önemli mesajlardan biri ‘Allah bu millete bir İstiklal Savaşı yaşatmasın, bir İstiklal Marşı daha yazmayı nasip etmesin. Hür, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde ülkemizde yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.” dedi.

KAYMAZ: GECEYİ DÜZENLEYEN VE KATILAN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM Emekli Edirne İl Emniyet Müdürü Cemalettin Kaymaz, “Katılanlar renkli konuklarımız vardı. Iğdır’dan Valimizin, Milletvekillerimizin gelmesi ben de Edirne’den geldim. Geceyi düzenleyen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

SÜRMELİ: GURUR VE ONUR VERİCİ Düzenlenen gece için Iğdır’dan bin 700 kilometre yol aşarak gelenlerden biri olan Avukat Murat Sürmeli, “ Bu güzel günde hemşerilerimizle bir arada olmak son derece gurur ve onur verici bir duygu.” dedi.

SÜRMELİ: GURUR VE ONUR VERİCİ Düzenlenen gece için Iğdır’dan bin 700 kilometre yol aşarak gelenlerden biri olan Avukat Murat Sürmeli, “ Bu güzel günde hemşerilerimizle bir arada olmak son derece gurur ve onur verici bir duygu.” dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETLERİ VERİLDİ Konuşmaların ardından gecenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve geceye maddi katkı sunan sponsorlara teşekkür plaketi verildi. Geceye katılabilmek için kilometrelerce yol gelen vali, belediye başkanı ve milletvekillerinin verdiği teşekkür plaketlerinin sunumunda renkli anlar yaşandı. İSA KARAARSLAN / KENT YAŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.