Bir Şile bir Sancaktepe

Bir Şile bir Sancaktepe
Bir dönem Sancaktepe Belediyespor yönetiminde olan Mustafa Uçar’ın şirketine ihale yağıyor.

Bir dönem Sancaktepe Belediyespor yönetiminde olan Mustafa Uçar’ın şirketine ihale yağıyor. Sancaktepe ve Şile Belediyesi’nin inşaat ve yol bakım ihalelerini hep Uçar İnşaat firması kazandı. Şile Belediyesi’nin 80 milyonluk yol bakım ihalesi de Sancaktepe Belediyesi’nin 50 milyonluk fitness salonları ihalesi de aynı şirkete gitti. Şirket bugüne kadar Sancaktepe Belediyesi’nden 14, Şile Belediyesi’nden de 13 ihale kazanmış.

Sancaktepe Belediyesi 6 Temmuz 2023 tarihinde “Sancaktepe Belediyesi Fitness Salonları Ve Altyapı İnşaat İşleri Yapılması Yapım İşi” ihalesi yaptı. Yaklaşık maliyeti 51 milyon 400 bin lira olan ihaleye üç firma teklif verdi. Sadece Uçar İnşaat isimli firmanın teklifi geçerli sayıldı. 50 milyon 928 bin liralık teklif veren şirketle 28 Temmuz’da sözleşme imzalandı. Tek teklif geçerli sayıldığı için şirketin ihalede yaptığı yüzde birlik kırım dikkat çekti.

Şile'nin en büyük ihaelesi

Festivalleriyle tanınan Şile Belediyesi de altyapı ve inşaat ihalelerinde aynı şirketi tercih eden belediyelerden. İstanbul’un nüfus olarak en küçük ilçelerinden olan Şile Belediyesi 20 Nisan 2023 tarihinde “Şile genelinde yol bakım ve onarım işleri için malzeme alımı ve araç/iş makinesi Kiralama hizmet alım işi” ihalesi yaptı. 86 milyon 500 bin lira yaklaşık maliyeti olan ihale için 16 şirket evrak satın aldı. İhalede iki şirketin teklifi geçerli sayıldı. Belediye daha önce 13 ihale verdiği Uçar İnşaat’ın 80 milyon 400 bin liralık teklifini kabul ederek sözleşme imzalandı. Bu ihale Şile Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı en büyük ihale olma özelliğini taşıyor.

Merkezi Sancaktepe'de

Sancaktepe adresine kayıtlı olan Uçar İnşaat’ın sermayesi 5 milyon lira. Metin Uçar ismine kayıtlı şirket bugüne kadar genellikte Sancaktepe Belediyesi ve Şile Belediyesi’nden aldığı ihalelerle gündemde. Şirket sadece 2023 yılı içerisinde Sancaktepe Belediyesi’nden dört ihale almış. 8 Mayıs’ta 11 milyon 500 bin liralık , “Osmangazi Mahallesi 7080/12 Parselde Muhtarlık Ve Kreş Binası Yapılması Yapım İşi” ihalesi, 24 Mart’ta 3 milyon 800 bin liralık “Yenidoğan Merkez Cami Şadırvan Yapılması Yapım İşi” ihalesi ve 1 Mart Tarihinde 22 milyon 761 bin liralık “2023 Yılı Sancaktepe İlçesi Dahilindeki Belediye Hizmet Ve Okul Binaları Bakım-onarım-yapım Ve Çevre Düzenleme İşleri Yapılması Yapım İşi” ihaleleri aynı şirkete gitti. Şirketin 1 Mart’ta yaptığı 22 milyon liralık ihalenin tarihinin değiştirildiği görülüyor. Tarih değiştirildikten sonra yapılan ihaleye şirket tek başına katılmış. Şirket kurulduğundan bugüne kadar Sancaktepe Belediyesi’nden 14 ihale kazanmış. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı olan Mehmet Uçar bir dönem Sancaktepe Belediyespor yönetiminde görev yapmış.

Deprem kılıfıyla ihale

Salgın hastalık, doğal afet anında yapılan pazarlık usulü yöntemiyle “Şile Geneli Tamir, Bakım, Onarım İşleri Ve Araç/iş makinesi Temini” ihalesi Uçar İnşaat’a gitmiş. 3 Şubat 2023 tarihinde 21B’ye göre yapılan ihaleye belediye iki firmayı davet etmiş. 10 milyon 500 bin lira yaklaşık maliyetin belirlendiği ihaleyi Uçar İnşaat 10 milyon 199 bin liralık teklifiyle kazanmış. Şile Belediyesi her yıl ortalama üç ihale verdiği şirkete toplamda 13 ihale vermiş.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.