Bizi görmeyeni biz de görmeyiz!

Bizi görmeyeni biz de görmeyiz!
Görme Özürlüler Derneği, General Şükrü Kanatlı Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması projesi kapsamında görme engellilerin görmezden gelinmesine tepki gösterdi.

Görme Özürlüler Derneği (GÖZDER), İBB’nin General Şükrü Kanatlı Caddesi’ni trafiğe kapatılarak yayalaştırma projesi kapsamında yok sayılmalarına, defalarca kez iletmelerine rağmen de görmezden gelinmelerine tepki gösterdi. “Yeterki gönüller kör olmasın” sözü ile anlatılmak istenenin ne demek olduğunu daha iyi anlatmanın başka bir yolu olmadığını belirten üyeler, “Bizi görmeyeni biz de görmeyeceğiz” dedi

Merkezi Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi'nde bulunan ve kamu yararına çalışan dernekler statüsünde yer alan Görme Özürlüler Derneği, General Şükrü Kanatlı Caddesi’nin trafiğe kapatılarak yayalaştırılması projesi kapsamında görme engellilerin görmezden gelinmesine tepki gösterdi. Defalarca kez gerek İBB, gerekse ilçe belediyesine görme engelli vatandaşların yönlerini kolaylıkla bulabilmesi amacıyla yapılan sarı çizgilerin olmayışını ilettiklerini, mahalle muhtarları aracılığı ile de konunun defalarca kez iletildiğini dile getiren GÖZDER üyesi görme engelliler, görülmedikleri gibi duyulmadıklarını da ifade ederek tepkilerini dile getirdi. Sarı çizgilerin tüm dünyada olduğunu, yeni yapılan bir yolda ise taleplere rağmen yapılmamasını eleştiren GÖZDER Üyesi Cihan Akkoyun, “Bizler beyaz bastonlarımızla sarı çizgi üzerinde kimsenin yardımına ihtiyaç duymadan, hiç takılmadan gidebiliyoruz. Bizim gözümüz bastonumuz, gözlüğümüz de sarı çizgiler ve sarı çizgiler bizim bağımsızlığımızın sembolü” dedi.

Gayretli olsunlar

Konuyla ilgili görüş bildiren Görme Özürlüler Derneği Onursal Başkanı Mustafa Ercan, "Görme engelli bireylerimiz ve bilhassa çocuklarımız adına, onların daha rahat yaşayabileceği bir kent yaşamı, bağımsız hareket edebilecekleri imkanlar oluşsun istiyoruz. Onların daha bağımsız olması, toplum yaşamına daha rahat katılımının sağlanabilmesi için bu eksikliğin 21. Yüzyılda konuşulmaması gerekiyor. Tüm yetkilileri ve yerel yöneticileri engelli bireylere yönelik çalışmalarda göreve davet ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:DAMGA GAZETESİ - SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.