Bizler sadece aracı olacağız

Bizler sadece aracı olacağız
Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi koronavirüs nedeniyle ihtiyaçlı insan sayısının arttığını belirterek, "Bağış ve hayır yapmak istiyorum diyen vatandaşlarımızın belediyemizi arayarak, bizlerin yönlendirdiği yerlere yardımlarını ulaştırabilirler. Bizler sadece aracı olacağız. Dolayısıyla belediyemize her hangi bir nakdi yardımda bulunmayacaklar" açıklamasını yaptı

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, canlı yayında vatandaşların sorularına yanıt verdi. 6. kez canlı yayında Küçekçekmecelilerin karşısına çıkan Çebi, "Tüm Küçükçekmeceli kardeşlerimi selamlıyorum. Her türlü soruları daha önce de olduğu gibi cevaplandırmaya çalışacağız. Ben ve dört başkan yardımcımız ile sizlerin soru ve sorunlarını dinleyeceğiz. Geride bıraktığımız 48. yıl dönümü olan Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının katlediliş yılı. Şahsım ve belediye çalışanlarımız adına onları anıyorum. Onlar demokrasi ve insan hakları için yola çıkmışlardı. Hakim güçler tarafından çok tehlikeli görünmüşlerdi ve hiç kimseyi öldürmeden öldürüldüler. Değiştirilen ve uydurulan yasalar ile idam edildiler. Aynı zamanda geride bıraktığımız Hıdırellez Bayramı'nı kutluyorum. Koronavirüs sebebiyle iş sahipleri ve çalışanlar sorun yaşadılar. İhtiyaç sahibi olan insan sayısı arttı. İlçemiz bu konuda orta gelir düzeyinin altında bir kenttir. Bizler yardım da bulunmaya çalışıyoruz. Bağış ve hayır yapmak istiyorum diyen vatandaşlarımızın belediyemizi arayarak, bizlerin yönlendirdiği yerlere yardımlarını ulaştırabilirler. Bizler sadece aracı olacağız. Dolayısıyla belediyemize her hangi bir nakdi yardımda bulunmayacaklar" dedi.

Salı pazarı kalkmayacak
Daha sonra vatandaşların sorularını cevaplayan Kemal Çebi, "Gültepe Mahallesi'ndeki Salı Pazarı ne zaman kalkacak? Çok kavga oluyor" diye soran bir mahalleliye "Bu pazarın kalkması söz konusu değil" diyen Çebi, "Pazar iki mahallenin ihtiyacını karşılıyor. Pazarı küçültme düşüncemiz var. Umarım bunu yıl sonuna yetiştirebiliriz" cevabını verdi. Başkan Çebi, "Mehmet Akif mahallesindeki Tahsin Banguoğlu okulu deprem nedeniyle yıkılıyor. Seneye çocuklarımız eğitim konusunda ne yapacak, bilgi verir misiniz" sorusunu da "En son Silivri depreminin ardından ciddi bir hasar gördüğü için tedbir açısından yıkım kararı alındı. Çevre okullara dağırım yapılmıştı bununla ilgili. Yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi düşünülüyor. Ancak koronavirüs aksaklık yaşanır mı bilmiyoruz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden takibini sağlayacağız" cevabını verdi.

Yıl sonuna kadar çözülecek
Cennet Mahallesi, Hürriyet Caddesi'ndeki çalgıcılara tepki gösteren vatandaşlara, "Bu sadece Cennet Mahallesinde olan bir şey değil. Koronadan dolayı fırsata dönüştürdüler" karşılığını veren Çebi, "Doğru bir talep. Bu konuyla daha yakından ilgileneceğiz. Bir çok mahalleden aynı şikayeti duyuyoruz" dedi. İkitelli Atatürk Mahallesi Arenapark karşısının tapu sorunu neden çözülmediğine ilişki bir soruya "Çalışma programımızda olan bir yer" cevabını veren Çebi, "Temmuz ayı itibari ile yasa değişti. Sorunu çözmek için koronavirüs dönemini biraz aşmamaız gerekiyor. Tapu müdürlüğü ile çalışmalarımız devam edecek. Bildiğim kadarıyla 30 senelik bir problem. Biz gelir gelmez bunu gündemimize hemen almıştık zaten. Yıl sonuna kadar bu sorunu çözeceğiz" sözünü verdi.

Davulculara para vermeyin
Ramazan davulcularının sürekli para istediğini belirten bir vatandaş da bu konuya çözüm istedi. Belediye Başkanı Kemal Çebi ise "Para ödemesinde bulunmayın. Çünkü biz davulculara ödeme yapıyoruz. Uyanık davulcular demek ki" açıklamasını yaptı. Çebi, "Cennet mahallesindeki eski belediye garajına yapılması beklenen kapalı pazarda son durum nedir?" sorusuna da "Bu soru beklediğim bir soruydu. Bu konudaki samimiyetimize inandığınızı ve güvendiğinizi biliyorum. Daha dün Büyükşehir genelsekreteri ve ilgilileri ile görüştük. Sanırım 2 ay içerisinde biter. Yukarısı ile ilgili hukuki bir problem var. En kısa zamanda çözeceklerini söylediler" cevabnını verdi.

ZEHİR DEDİĞİNİZ ŞEY ASLINDA BUHAR
Küçükçekmeceli başka bir vatandaş 212 AVM önündeki kağıt fabrikasının dumanının vatandaşa zehir saçtığını söyledi. Başkan Çebi ise "Aslında o buhar. Büyükşehir'in denetiminde oluyor. Orada filtreler olduğu için normal çalışma esnasında filtreden çıkan duman. Çevreye ve insanlara bir zararı yok, endişe etmeyin" dedi. Çebi, "İstasyon Mahallesi'nde giysi kutularının sayısı oldukça fazla. Ancak kağıt, atık ve pil kutusu yok" talebine de "Tekstil atıklarını meclisten aldığımız kararla engelliler kurumuna verdik. Diğer atık toplama işi ile ilgili bu konuda görüşmeler yaptık. Bayram sonrası bunu düzenleyeceğiz" karşılığını verdi. Gençlerden gelen, "Gençler olarak kendi aramızda para vermeden futbol oynayamıyoruz. Bununla ilgili park veya saha projeniz var mı?" sorusunu da cevaplayan Kemal Çebi, "Bununla ilgili bir yıl içerisinde hayata geçireceğimiz bir proje var. Düşük ücretlerle yapacağınız bir çalışma yürütüyoruz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.