Bordo Mavi İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vural Çelik: Beylikdüzü geleceğin Yeşilköy'ü

Bordo Mavi İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vural Çelik: Beylikdüzü geleceğin Yeşilköy'ü
Bordo Mavi İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vural Çelik, "Faiz oranları düştü diye, daire fiyatlarını yükseltmek sirkülasyonu ilerletme yönünde tam tersi etki yaratıyor. Bunun önüne geçebilmek lazım" dedi. Çelik, "Beylikdüzü yeni ve güzel bir bölge. Sürekli bir hareketlilik var. Geleceğin Florya'sı, Yeşilköy'ü gibi" dedi

İkinci inşaat ofisini Beylikdüzü Kavaklı'da açan Bordo Mavi İnşaat Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vural Çelik Damga'ya konuştu. "Trabzon, Araklı doğumlu" olduğunu belirten Çelik, "Dededen toruna inşaat sektöründeyiz. Kendimizi ve ruhumuzu inşaat sektörüne adadık. Yaptığımız inşaatlar ve alıp sattığımız daireler 30 yıldır bu sektörde belli bir kapasiteye gelmiştir. Çok isim yapmamış olsak da insanlara verdiğimiz güven ve huzurun sonuna kadar arkasındayız. Bugüne kadar söz veripte tutmadığımız olmamıştır. Bizim için sektörde önemli olan, ilk önce verdiğimiz sözün arkasında durabilmekir. İsmimizin 'Bordo Mavi inşaat' olmasının sebebi Trabzonlu olmamız ve Karadenizli insanına olan güvenin bir tık daha önde olmasıdır. Türkiye'nin İç Anadolu, Ege, Doğu, Marmara bölgesindeki insanların Karadenizli adını duyunca, kendilerini daha güvende hissederek bize yaklaşmasını isteriz. Bizde bu güveni boşa çıkarmadık. Daha önce Anadolu bölgesindeydik. Gebze bölgesinde yaptığımız inşaatlar ve villalar oldu. Orada başarıyı elde ettik. Bugüne kadar herhangi bir problem yaşamadık. 36 villa yaptık. Yine Anadolu yakasında Life Garden Residance var, 136 dairelik bir projemiz var. Helikopter pisti, havuzu, tesisi var. Tüm dairelerimizi teslim ettik. Şuan orada boş dairemiz kalmadı. Bugün Beylikdüzü, Gürpınar'da bir arazimiz var. Orada başlayacağız. Marina İstanbul ismini vereceğiz. 87 konuttan oluşan, yine helikopter pistinden tutun da her türlü olanağın el altında olacağı bir proje olacak. Bir ailenin tüm ihtiyacını karşılayacak bir proje yapacağız" bilgisini verdi.

İstanbul'un nefes alanı
"Faiz oranlarının düşmesi halkımız adına iyi bir gelişme oldu" diyen Çelik, "Fakat sahtecilik yapanlar için olumsuz etkilendiğini söyleyebiliriz. Daire fiyatlarını bu durumdan yararlanıp satanlar oluyor. Faiz oranları düştü diye, daire fiyatlarını yükseltmek sirkülasyonu ilerletme yönünde tam tersi etki yaratıyor. Bunun önüne geçebilmek lazım. Yine de 0.64'lere kadar düşmesi konut satışlarında iyi gelişmelere gebe oldu. Beylikdüzü yeni ve güzel bir bölge. Sürekli bir hareketlilik var. Geleceğin Florya'sı, Yeşilköy'ü gibi. Bu yüzden tercih ettik. Yaşam Vadisi projesi denize kadar ilerliyor biliyorsunuz. Kadıköy'den o park için gelenler bile var. Beylikdüzü İstanbul'un nefes alanı" ifadelerini kullandı.

bordo mavi inşaat beylikdüzü

Tapularınızı kontrol edin
"Konut almak isteyen vatandaşlar muhakkak tapularını önceden kontrol etsinler" uyarısını yapan Çelik, "İskanı olup olmadığına, kat mülküyetininin olup olmadığına bakmalı. Satış oranlarının yüzdelerini araştırmaları lazım. Eğer o proje yüzde 85 ile yüzde 95 seviyesine ulaşmışsa müteahhitten noter huzurunda sözleşmeli bir evrak almalarını tavsiye ederim. Daha önce 90'lı yıllarda daha çok olurdu; birden çok kişiye tapu satışu oluyordu. Günümüzde de bu olaylar patladı. Arsa tapulu daireleri birçok kişiye satıyorlar. Vatandaş bilmediği için, araştırmadığı için bu sorunla karşı karşıya kalabiliyor. Yani kesinlikle mavi tapulu, arazi tapulu bir yeri inşaatı devam eden bir yeri almasınlar. Kat mülkiyeti çıkmış olasına dikkat etsinler. Bunda sıkıntı yok, ama diğer türlüsüne dikkat edilmelidir" açıklamasında bulundu.

Yüzde 15 kampanya yapacağız
İstanbul'da temiz hava alınabilecek alan kalmadığını dile getiren Vural Çelik, "Esenyurt'u hepimiz biliyoruz. Tamamı saçma sapan kentselleşme oldu. Beylikdüzü bölgesi iyi bir örnek olarak gösterilebilir. Esenyurt'un Beylükdüzü'ne çevrilebilmesi çok zayıf ama keşke mümkün olsa.
Arazinin neredeyse yarısını, 5 dönümlük bir arazinin neredeyse 2-2.5 dönümünü yeşil alana ayırıyoruz. Günlük hayatta rahat edebilmesi için insanların, bunlara önem veriyoruz. Havuz, yeşil alan konforlu yaşam için şart. Bordo Mavi İnşaat, olmazı oldu gibi gösteren bir firma değildir. İnsanlara farklı vaatlerde bulunup, onların hayalleriyle oynamaz. Varsa var, yoksa yok. Herşeyimiz nettir. Bu yüzdende insanlar bizi tercih ediyor. İlk dairelerde yüzde 15'e varan kampanyalarımız olacak. Beylikdüzü'nde olan projemizi 2021 Ağustos ayında bitireceğiz. Silivri, Çantaköy'de 25 villalık bir arazimiz var. Orada da başlayacağız. Belediye ile ilgili imar sorunumuzu halledeceğiz inşallah, ardından start vereceğiz" dedi. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum